Natuurlijke remedies tegen acne: vitamine B6, tea tree olie en zink - Artikel Post - Artikel Marketing

Natuurlijke remedies tegen acne: vitamine B6, tea tree olie en zink

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 355 | Aantal woorden: 647 | Datum: | 0 commentaar

Acne is een huidaandoening die kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan voedingstekorten, evenals voedselallergieën, voedselintoleranties en schimmelinfecties. Acne antibiotica moet worden gezien als laatste redmiddel tegen puitjes. Er bestaan ook natuurlijke middelen voor de behandeling van dit vervelende huidprobleem waaronder vitamine B6, zink, vitamine A, vitamine C en kruiden zoals tea tree olie. Acne treedt op wanneer de huid ontstoken raakt. Olieklieren scheiden talg af. Talg is een normaal bestanddeel van huidsmering. Wanneer de klieren echter te veel olie produceren, worden de poriën verstopt en ontstaan er mee-eters en puistjes. De poriën worden dan gevuld met bacteriën die ontstekingen en roodheid veroorzaken. Acne komt vaak voor tijdens de tienerjaren wegens de verhoging van hormonen gedurende deze periode. Dit type van acne lost meestal zichzelf op wanneer men de leeftijd van 30 jaar heeft bereikt. Acne komt voor bij mensen op de wangen, de kin, de neus en soms ook op de rug of torso. Acne laat zich zien in de vorm van witte kopjes, mee-eters en puistjes. Bij ernstige acne kunnen ontstoken letsels op de huid voorkomen die littekens kunnen achterlaten. Er kunnen ook cysten optreden. Dit zijn ontstoken laesies die onder de huid ontstaan.

De oorzaken van overtollige talg variëren. Het kan ontstaan door een simpele ontsteking, maar ook door onregelmatigheden in de bloedsuikerspiegel. Hormonale onevenwichtigheden kunnen ook acne veroorzaken, omdat ze een verhoogde talgproductie veroorzaken.

Bloedsuiker onevenwichtigheden of insulineresistentie kan de ontstekingscyclus die leidt tot acne helpen creëren. Sommige farmaceutische geneesmiddelen kunnen ook leiden tot acne, zoals orale anticonceptiemiddelen, steroïden, fenobarbital, overtollig jodium en lithium. Mensen met een familiegeschiedenis van acne hebben ook meer risico op het ontwikkelen van deze vervelende huidaandoening. Voedselallergieën en schimmelinfecties, zoals Candida, kunnen ook acne veroorzaken.

Vet dat in de voeding wordt geconsumeerd, komt in de bloedbaan terecht en vermindert het vermogen van het lichaam om insuline te reguleren. Luchtvervuiling of blootstelling aan secundaire rook kan acne tot stand brengen, evenals voedselallergieën. Witte suiker en andere chemische additieven in levensmiddelen vinden hun weg naar de huid en kunnen ook verwekkers van acne zijn.

Zorg voor voldoende persoonlijke hygiëne

Twee keer per dag het gezicht wassen is aanbevolen voor mensen met acne. Zachte reinigingsmiddelen worden geadviseerd, want sterke zeep of schrobben kunnen de conditie van de huid verslechteren. Het gebruik van huidverzorging op waterbasis kan helpt de verstopping van poriën te verminderen. Kleding, zoals hoofdbandjes of hemden, kan de vorming van acne stimuleren, dus let hier mee op.

Vitaminen om acne te behandelen

Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van zink aan voeding het doorkomen van acne kan verminderen. De gebruikte dosering bedroeg 30 mg tweemaal daags gedurende één maand. Niacinamide als 4% gel kan ook nuttig zijn. Vitamine C is ook belangrijk voor de gezondheid van de huid. L-carnitine is ook raadzaam om in te nemen, maar kan sommige farmaceutische medicijnen, zoals Coumadin beïnvloeden. Vitamine A, een andere voedingsstof voor de huidverzorging, kan bij overdosering toxische reacties veroorzaken.

Kruidenremedies voor acne

Kruidenremedies kunnen de verschijning van acne ook helpen verminderen. Het kruid Guggul van de Commiphora wightii plant, oraal genomen, heeft enige effectiviteit getoond, evenals het uitwendig gebruik van theeboomolie. De theeboom, of melaleuca alternifolia in een 5% gel kan op de huid worden aangebracht om ontstekingen te verminderen. Studies rapporteerden dat de effecten van de gel vergelijkbaar waren met het gebruik van een benzoylperoxyde lotion.Over de Auteur

Mijn naam is Leyla en ik ben een gezondheidscoach, getraind in voeding en gastronomische gezondheid. Ik houd ervan om te scrhijven over natuurlijke remedies tegen verschilende ziektes, alsook over voeding en kruidengeneeskunde in het algemeen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo