FB pix Nekhernia behandelen - Artikelpost

Nekhernia behandelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 985 | Aantal woorden: 411 | Datum: | 0 commentaar

Een nekhernia is een lastige kwaal die vervelend lang kan voortduren. Een nekhernia ontstaat vaak door een verkeerde belasting van de nekspieren of door een ongeval. In beide gevallen kan het leiden tot een langdurige behandeling van de kwaal. In sommige gevallen is het soms nodig om de hernia operatief te behandelen.

Bij pijn aan de nek na een ongeluk is het vaak wel vrij snel duidelijk of het een nekhernia betreft of niet. De behandeling kan dan snel ingezet worden. Een arts kan beoordelen of er een operatie nodig is of dat er een ander behandeltraject ingezet moet worden. Dit traject bestaat dan vaak uit het houden van absolute rust gecombineerd met fysiotherapie.

Nekspieren kunnen ook verkeerd belast worden door een bepaalde houding due u aanneemt. Vooral bij zittend werk achter een computer of ander werk waarbij handelingen voortdurend worden herhaald bestaat de kans op overbelasting van de spieren. Dit fenomeen staat ook wel bekend als RSI. De symptomen kunnen vaag zijn, omdat de pijn niet altijd direct in de nek merkbaar hoeft te zijn. De pijn kan namelijk uitstralen naar de arm of naar de hand of vingers.

Voor een arts kan het dan lastig vast te stellen zijn dat het om een nekhernia gaat en de juiste behandeling wordt mogelijk dan niet direct ingezet. Hierdoor kunnen de klachten soms nog verergeren. Het is dus zaak om een nekhernia tijdig vast te stellen. Mocht een huisarts de klachten niet herkennen of serieus nemen raadpleeg dan een specialist. Nadat vastgesteld is dat het gaat om een nekhernia kan de behandeling ingezet worden. Vaak bestaat deze behandeling dan uit fysiotherapie. Deze therapie kan enkele weken duren, maar bij hardnekkige klachten kan het nodig zijn om de behandeling enkele maanden aan te houden.

Bij ernstige gevallen van een nekhernia kan het zijn dat er bij de behandeling gebruik gemaakt wordt van een halskraag. Met deze halskraag blijft de nek in een stabiele positie en kan de hernia beter herstellen.

 Over de Auteur

Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen met als interesses gezondheid, energiebesparing en geldzaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo