Nieuwe zorgverzekering afsluiten - Artikelpost

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 920 | Aantal woorden: 553 | Datum: | 0 commentaar

Waarop letten bij een nieuwe zorgverzekeringsmaatschappijHet is de basisverzekering die ook wel de zorgverzekering wordt genoemd. Nu is het zo, dat het voor alle bewoners die in Nederland zijn gevestigd, verplicht is dat ze verzekerd zijn voor de basisverzekering. Deze basisverzekering draagt er zorg voor dat je voor de meest voorkomende klachten, die je kunt hebben, verzekerd bent. Wanneer je je aanmeldt bij een verzekeringsmaatschappij zal men je altijd moeten aannemen voor deze basisverzekering. Het is de overheid die bepaald wat de inhoud is van de basisverzekering, dus voor welke onderdelen je verzekerd bent. Vanaf 2008 is er wel een eigen risico in het leven geroepen die praktisch jaarlijks wordt verhoogd. Vanaf 2006 is er een behoorlijke verandering geweest in de gezondheidszorg. Tot die datum was er nog een ziekenfonds en een particuliere verzekering met daarbij ook nog eens een aparte verzekering voor ambtenaren. Die zijn toen allemaal verdwenen en er werd marktwerking ingevoerd. De verzekeraars concurreren nu tegen elkaar om zo de klanten binnen te halen. Of dat allemaal zo een goede verandering is geweest is te betwijfelen. De zorgverleners doen nu alles via een proces van inkoop waarop ze gecontracteerd worden door de verschillende zorgverzekeraars.

Afsluiten verzekering
Voor het afsluiten van een zorgverzekering, basisverzekering, kun je bij elke maatschappij terecht. Zij zullen en mogen je niet weigeren voor deze basisverzekering. Voor het afsluiten van een zorgverzekering is het wel belangrijk dat je nagaat of je de kosten die je in bijvoorbeeld een ziekenhuis eerst zelf moet betalen of dat de rekening rechtstreeks wordt doorgestuurd naar de zorgverzekeraar. Het is niet gemakkelijk dat je eerst de rekening zelf moet betalen en daarna weer moet declareren. De basisverzekering dekt ongeveer 95% van alle zorgkosten die je kunt hebben. Toch zijn er steeds wel mensen die deze basisverzekering willen uitbreiden zoals de fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen en dergelijke. Voor een dergelijke aanvullende verzekering mag je geweigerd worden of je zal bij enkele een medische selectie moeten ondergaan. Dat is vooral bij de tandartsverzekering. Omdat de premies onderling best kunnen verschillen is het belangrijk deze te vergelijken. Het is mogelijk om aan het eind van het jaar over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Doe dat alleen als je een heel goede reden heeft of als je niet tevreden bent met je huidige verzekeringsmaatschappij. De premie kan van invloed zijn op je keuze maar laat je niet ompraten door een ander. Neem alles eerst zelf goed door en maak dan je keuze. Zorg er dus voor dat je alles goed bekijken voordat je een zorgverzekering afsluiten voor het jaar 2017.

Over de Auteur

Meerdere jaren ervaring in de zorgverzekeringenbranche. Al jaren schrijf ik voor verschillend media over de veranderingen in de zorg. Vooral ook over zorgverzekeringen waarbij er elk jaar veel veranderd. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo