Ontbijten of niet? - Artikelpost

Ontbijten of niet?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 1403 | Datum: | 0 commentaar

Je kent het wel: ‘s ochtends moet jij steeds rushen om op tijd op het werk te geraken. En ontbijten? Daar heb jij geen tijd of trek voor! Wanneer je aankomt op het werk begint je maag al te knorren en grijp jij snel naar een ongezonde snack. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan snel verder! Wij leggen je uit of het nu wel of niet erg is om het ontbijt over te slaan, én geven je enkele tips zodat jij ‘s morgens toch kunt ontbijten.

 

Is het ontbijt overslaan zo erg?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een cliché, maar wel eentje dat klopt. Veel mensen slaan hun ontbijt over wegens tijdgebrek en compenseren dit later op de ochtend met iets ongezond. Wie de dag goed wil starten, begint met een ontbijt. Dit hoeft zeker geen ontbijt te zijn met spek, eieren en brood. Het ideaal ontbijt bedraagt ongeveer 300 à 400 calorieën.

 

Waarom je toch moet ontbijten

Als je opstaat, werkt je lichaam heel traag. Wanneer je pas iets eet, wordt de stofwisseling gestimuleerd. Een ontbijt heb je dus nog om optimaal voeding te kunnen verbranden en bovendien maakt ons dat energiek om de dag goed te starten.

 

Geen honger

Heb jij ‘s ochtends moeite met vroeg ontbijten omdat je gewoonweg nog geen honger hebt? Smeer een boterham of neem een stuk fruit naar je werk. Probeer het ontbijt zeker niet over te slaan. Wanneer jij voelt dat je honger krijgt, kan jij makkelijk je honger stillen met een gezond alternatief.

 

Tips

Blijf jij ‘s ochtends toch nog graag een kwartiertje langer liggen? Maar wil jij voortaan toch elke ochtend ontbijten? De ideale oplossing is door jouw ontbijt de avond ervoor klaar te maken. Hieronder kan je 3 tips terugvinden hoe jij in een mum van tijd toch een voedzaam en gezond ontbijt op tafel tovert.

 

Fruit

Fruit als ontbijt is de ideale oplossing om je dag gezond te starten. Fruit is een snelle hap, zit boordevol vitaminen en geven je voldoende energie om het eerste deel van de ochtend goed door te komen. Toch moet je opletten dat je niet alleen fruit eet, want dan houd je er geen verzadigd gevoel aan over. Voorzie toch nog altijd iets extra, zoals yoghurt of een gezonde ontbijtkoek. 

 

Smoothies

Smoothies zijn snel, makkelijk en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, ook al heb jij ‘s morgens niet veel tijd. Een smoothie zorgt ervoor dat jij de belangrijkste voedingsstoffen, als vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt. En ze zijn nog lekker ook! Heb jij ‘s morgens toch geen tijd om een smoothie voor te bereiden? Je kan ook al jouw smoothie de avond ervoor klaarmaken en bewaren in de koelkast.

 

Havermoutpap

Havermoutpap is heel gemakkelijk om te maken en kan je gerust een nachtje in de koelkast laten rusten. Meng de havermoutvlokken met water, melk of yoghurt en voeg hier nog iets anders aan toe dat je lekker vindt, zoals fruit of noten. Doe de havermout in een kom en bedek deze met vershoudfolie. Na een nacht in de koelkast staan, is de havermout een stevig mengsel waar je ‘s ochtends van kan genieten of mee kunt nemen naar het werk.

 

Ben jij toch geen fan van ontbijten? Kies dan zeker voor een voedzaam middagmaal!Over de Auteur

HNGRY is de eerste kant-en-klare maaltijdbox van Vlaanderen. Stel zelf je menu samen en maak een keuze uit 10 verschillende gerechten. Het weekmenu bestaat uit vlees, vis, veggie en low-carb gerechten. Jouw bestelling wordt gratis aan huis geleverd in héél Vlaanderen. Ontdek ons wekelijks, variërend menu en bestel nu.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo