Oorontsteking bij baby's - Artikelpost

Oorontsteking bij baby's

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 807 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Er bestaan twee verschillende soorten oorontsteking. Bij een gehoorgangontsteking is de gehoorgang buiten het trommelvlies ontstoken. Dit soort ontsteking wordt vooral veroorzaakt door oorpeuteren of het gebruik van wattenstaafjes. Ook kan een schimmelinfectie hiervan de oorzaak zijn. Bij een middenooronsteking is het deel aan de binnenkant van het trommelvlies ontstoken. Oorontsteking bij een baby is in 99 procent van de gevallen een middenooronsteking. Het oor is via de buis van Eustachius verbonden met de keel- en neuwsholte. Door  een verkoudheid kan deze buis verstopt raken. Hierdoor raakt de aan- en afvoer van lucht, slijm en eventuele bacteriën en virussen verstoort. Dit heeft dan een oorontsteking tot gevolg. 

Symptomen oorontsteking baby 

Het is belangrijk om bij baby’s de symptomen goed in de gaten te houden, aangezien een baby zelf moeilijk kan aangeven wat er aan de hand is. De eerste zichtbare symptomen zijn een verkoudheid, proesten, onrustig zijn, prikkelbaar zijn, en huilen. In veel gevallen zal de baby naar het oor grijpen. Wanneer er door de oorontsteking een scheurtje in het trommelvlies is ontstaan zal er sprake zijn van een loopoor, waarbij pus uit het oor kan stromen. Een oorontsteking bij een baby gaat vaak gepaard met minder drinken en het trommelvlies is hierbij zichtbaar rood.  In de meer ernstige gevallen zal oorontsteking bij een baby gepaard gaan met overgeven, diarree en koorts. 

Behandeling oorontsteking baby 

Gelukkig gaat een oorontsteking bij een baby in de meeste gevallen vanzelf weer weg. In de tussentijd is paracetamol een goed middel om de pijn wat te verzachten. Paracetamol kan oraal worden gegeven en is tevens ook als zetpil verkrijgbaar. Wanneer de sysmpomen na één tot twee weken niet zijn verdwenen is het wijs een arts te raadplegen. Een arts raadplegen is ook verstandig wanneer de sysmptomen ernstiger worden en wanneer de baby jonger dan zes maanden oud is. In veel gevallen zal de arts dan antibiotica voorschrijven waarbij de oorontsteking bij baby's weer snel zal verdwijnen.Over de Auteur

Voor meer informatie over oorontsteking kijk je op oorontsteking.info.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo