Op zoek naar een podotherapie Zaandam? - Artikelpost

Op zoek naar een podotherapie Zaandam?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 287 | Aantal woorden: 756 | Datum: | 0 commentaar

De podotherapeut

Veelal worden pijnklachten in het bewegingsapparaat veroorzaakt door pijnklachten in de voeten. Door een kleine scheefstand of een lichte mate van doorzakking in de voeten kunnen pijnklachten ontstaan in de enkels, knieën, heupen, rug en soms zelfs in de nek. Een professionele podotherapie Zaandam (iemand die een vierjarige hbo-opleiding heeft gevolgd in de podotherapie) kan zolen aanmeten waardoor de scheefstand wordt gecorrigeerd.

 

De afspraak

Als u voor het eerst bij podotherapie Zaandam komt, wordt er eerst een kort vraaggesprek met de therapeut gevoerd. Hiermee kan de therapeut inventariseren wat de klachten zijn en kan de therapeut vast een mogelijke oplossing bedenken. Na het vraaggesprek worden de voeten manueel onderzocht. De podotherapeut kijkt intensief naar de voeten; zijn er mogelijk hamertenen, is er (extreme) eeltvorming, is er sprake van een hielspoor, een scheefstand of wellicht een lichte mate van doorzakking? Na het onderzoek in zit wordt er met het blote oog en wellicht met meetapparatuur gekeken naar de stand van de voeten en daarbij de stand van de rest van het lichaam. Als er bijvoorbeeld sprake is van een beenlengte verschil, dan is het misschien noodzakelijk om de ene zool iets dikker te maken dan de andere zool, om zo het lengteverschil op te lossen. Naast het statische onderzoek wordt er naar de voeten gekeken tijdens het lopen, is de afwikkeling correct en zo nee wat is er nodig om dit wel op de juiste wijzen te laten verlopen.

Na deze afspraak wordt er een volgende afspraak ingepland om de zolen te passen en te evalueren hoe deze zitten en of er mogelijk nog iets aan veranderd moet worden om ze nog beter te laten functioneren.

 

De zolen

De zolen worden door een podotherapie Zaandam zelf met de hand gemaakt. Na het onderzoek weet de therapeut precies wat er nodig is om de stand van de voet(en) te corrigeren naar een gezonde stand waarbij het lichaam en de voeten optimaal functioneren en er minder lichamelijke klachten zullen zijn. 

 

Vergoedingen

Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen heeft u recht op een (deel) vergoeding van de zolen en de consulten, het ligt aan de verzekering of dit voor u ook het geval is. Dit kunt u vinden in uw polis of navragen bij uw verzekering. Tegenwoordig heeft u voor de podotherapeut geen verwijzing van een (huis)arts meer nodig. U kunt dus zo bij podotherapie Zaandam terecht!Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, gezondheid, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo