Pancreas - Artikel Post - Artikel Marketing

Pancreas

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 362 | Aantal woorden: 435 | Datum: | 0 commentaar

Men kan veel klachten ondervinden aan de pancreas. Zo zijn er veschillende vormen van alvleesklieraandoeningen. Wanneer de pancreas is ontstoken spreken we van een pancreatitis. Wanneer stoornissen in de pancreas/alvleesklier optreden zal er een gezwel ontwikkelt worden binnen de pancreas, vanaf dit moment heeft men te maken met alvleesklierkanker. Een andere benaming die men binnen de medisch wereld gebruikt voor alvleesklierkanker is pancreascarcinoom. Wanneer er continu de zelfde fouten zullen optreden binnen een bepaalde cel, dan zal het lichaam een zogenaamde tumor gaan ontwikkelen. Een tumor kent men ook wel beter onder de benaming van een gezwel.
Voor deze klachten in de pancreas heeft men in de loop der jaren verschillende behandelmethodes ontwikkeld. Niet elke behandelmethode kan bij elke patiënt worden toegepast, dit is namelijk geheel afhankelijk van de persoon en natuurlijk de ernst van de klachten. In sommige gevallen kan men de pijn al oplossen met medicatie, er bestaat namelijk medicatie om bijvoorbeeld de enzymen in de pancreas weer aan te vullen, in eerste instantie zal men echter proberen om deze pijn op te lossen met medicatie en combinatie van een voedingsadvies door een voedingsdeskundige, aldus Pancreas.nl.

Het voedingsadvies zal speciaal op maat worden gemaakt voor de persoon in kwestie. Ga dus niet blindelings af op een advies van iemand die in het verleden ook te maken heeft gehad met deze klachten, maar laat u professioneel bijstaan, dit zal voorkomen dat er verdere complicaties zullen optreden in de pancreas.

Een minder fijne behandeling is de ERCP behandeling, bij deze behandeling zal men doormiddel van een buisje via de mond en de maag bij de twaalfvingerige darm komen om de toegang van de afvoergang van de alvleesklier te verwijden, dit is echter geen pretje te noemen.

Een laatste optie om van de klachten af te komen is een operatie in het ziekenhuis, tijdens deze operatie zal de arts alle litteken en ontstoken weefsels weg halen bij en uit de pancreas. Een andere optie tijdens de operatie is om dan ook de afvoergang meer “open” te zetten, dit wanneer het men een ERCP behandeling niet gelukt is, of bij bestudering al blijkt dat dit nooit zal gaan lukken.

Over de Auteur

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat.

nformatieve artikelen met betrekking tot gezondheid heeft mijn passie. Veelal zijn het onderwerpen die ons allemaal aangaat. - See more at: http://artikelpost.nl/gezondheid/luchtvochtigheid.html#sthash.l1Mz3apr.dpuf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo