PDS wil je niet hebben! - Artikel Post - Artikel Marketing

PDS wil je niet hebben!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1113 | Aantal woorden: 446 | Datum: | 0 commentaar

De hoogst irritante aandoening pds of in het lang prikkelbare darm syndroom is geen lachertje. Deze aandoening komt vaker en vaker voor en kan het leven heel wat minder aangenaam maken.
Wat is pds en hoe ontstaat het?


PDS is een chronisch ontstoken darm en ontstaat door een verstoorde darmflora. Wanneer je een tekort hebt aan goede darmbacteriën zullen de slechte bacteriën uitbreiden en zuren uitscheiden die de darmwand zullen beschadigen.


Sommige voeding zal vervolgens prikken in die darmwand waardoor klachten ontstaan.


Welke klachten ontstaan er door de aandoening pds?


Voornamelijk klachten als:


•    Buikkrampen
•    Buiksteken
•    Winderigheid
•    Gas
•    Opgeblazen gevoel
•    Diarree
•    Constipatie


Maar ook minder opvallende klachten kunnen door pds ontstaan zoals wederkerende infecties, misselijkheid, hoofdpijn, concentratie stoornissen, longklachten, slaapproblemen, impotentie, blaasklachten,…


Wat kan ik doen aan pds en de klachten?


Velen nemen verscheidene soorten medicatie voor hun aandoening. Vooral medicatie die de darmkrampen stillen zoals spasmomen en duspatal. Deze medicatie bevat veel magnesium wat de darmspieren zou moeten relaxeren.


Bij constipatie worden er vaak laxatieven voorgeschreven en ook vezelproducten. Zelfs anti paniek middelen en antidepressiva worden voorgeschreven bij pds!
Spijtig genoeg is dit geen permanente oplossing voor de klachten die ontstaan bij pds aangezien medicatie enkel de klachten behandelt.


Wat wel een goede aanpak is om pds te behandelen is om tijdelijk een darmsparend dieet te volgen. Vermijd tijdelijk moeilijk verteerbare voeding zoals melkproducten, gluten, peulvruchten en sterke kruiden zodat je darmwand zich kan herstellen. In tijde zal de ontsteking wegtrekken waardoor je terug normaal kan eten.


Ook is het aan te raden om  2 tot 3 maanden probiotica te nemen om je darmflora te herstellen. De verstoorde darmflora is namelijk de oorzaak van je prikkelbare darm. Hierdoor konden slechte bacteriën zich uitbreiden en de darmwand beschadigen door hun zuren…


Neem dus zeker voor 3 maanden probiotica om van je prikkelbare darm af te geraken.

Over de Auteur

Regina is een jongedame die aan pds heeft geleden en nu anderen helpt met deze hoogst irritante aandoening.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Fri, 9 Mar 2012 at 8:57 PM, by Guest
Goed dat je aandacht besteed aan PDS. Het klopt echter niet dat PDS dat een chronisch ontstoken darm is en ook niet dat het ontstaat door een verstoorde darmflora. Bij PDS zijn er geen afwijkingen zichtbaar in de darmen en in het bloed, er zijn dus ook geen ontstekingen zichtbaar. (bij een chronisch ontstoken darm is er sprake van de ziekte van Crohn of van Colitis ulcerosa). De oorzaak van PDS is helaas nog niet bekend.

Fri, 9 Mar 2012 at 8:58 PM, by Guest
Goed dat je aandacht besteed aan PDS. Het klopt echter niet dat PDS dat een chronisch ontstoken darm is en ook niet dat het ontstaat door een verstoorde darmflora. Bij PDS zijn er geen afwijkingen zichtbaar in de darmen en in het bloed, er zijn dus ook geen ontstekingen zichtbaar. (bij een chronisch ontstoken darm is er sprake van de ziekte van Crohn of van Colitis ulcerosa). De oorzaak van PDS is helaas nog niet bekend. Alle juiste informatie over PDS vind je op http://PDSB.nl

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo