FB pix Positief Denken Tips Om Vrolijk Van Te Worden - Artikelpost

Positief Denken Tips Om Vrolijk Van Te Worden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3428 | Aantal woorden: 506 | Datum: | 0 commentaar

Positief denken is een keus - de keus om het leven te zien als je het wilt hebben. Hoe je het leven ziet is niet de werkelijkheid, maar je perceptie van de werkelijkheid, en als je het positief in de wereld wilt leren zien, moet je erop richten.

Als je lijdt onder teveel negatief gedachten of gevoelens, dan heb je geleerd - door omstandigheden, conditionering, ervaring of trauma - om je aandacht te richten alleen op het negatief; wat als resultaat heeft dat je vertrouwt niet meer in het positief. Maar dit is alleen een gewoonte - en gewoontes kun je veranderen.

Het feit dat je aan het zoeken bent naar positief denken tips, betekent al dat je bewust bent van je negatieve gewoontes, en dat je gelooft dat er verbetering mogelijk is. Nou... DÁT is positief denken - gefeliciteerd!

Wat positief denken doet is niet "de wereld verbeteren", of "je problemen wegnemen", of "geluk brengen"... maar wel je houding tegenover de omstandigheden in je leven versterken. Het ontwikkelt in je een nieuwe gewoonte, die sterker wordt naarmate het meer gebruikt wordt. Het geeft je nieuwe inzicht en referenties om evenwicht te brengen in je levens-perceptie - en daardoor zorgt voor een positiever, gelukkiger en vrolijker levens-ervaring.

Hier zijn een paar simpel tips om een nieuwe gewoonte aan te leren:

  • Houd een dagboek bij, waarin je alleen positieve dingen erin meldt. Misschien moet je soms hard zoeken, maar dit verscherpt je focus en waarnemings talent.
  • Lees je dagboek vaak, vooral aan het einde en het begin van de dag, zodat je jezelf herinnert aan je nieuwe waarnemingen.
  • Neem de tijd om door al je levens-herinneringen te scharrelen, op zoek naar alle mooie en gelukkig momenten in je leven. Kijk in het verleden, in het heden, en ook naar de mooieste dromen die je zou kunnen hebben voor je toekomst -  zie dit als het warme masseren van je gemoeds-spieren.
  • Kijk naar je leven alsof het de eerste deel van een grote roman is - het deel vol  beroering, verwarring, pijn en tragedie - dan fantaseren over de tweede en derde en volgende delen, vol succes, geluk, en liefde.
  • Oefen dankbaarheid - er zijn zeker dingen in je leven waarvoor je eeuwig dankbaar bent...omarm ze, knuffel ze, bewonder ze... je kan ze nooit teveel  waardering geven.

Je hebt de positieve kracht in jezelf al bewezen door actief op zoek te gaan naar positief-denken-tips - blijf op deze pad en je zal beloond worden met een vrolijk en gelukkig leven.

 Over de Auteur

Ontdek HIER de positieve kracht in jezelf en leef zoals JIJ wilt.

Mike Monaghan schrijft meer over positief-denken en andere persoonlijke-groei onderwerpen op zijn website NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Reflect: Selfcare Dagboek - Reflectie Dagboek Voor Ochtend en Avond - Dankbaarheidsdagboek - Journal - Met Positieve Affirmaties - Met Quotes - Positief Denken - Mindfulness - Anti Stress - Burnout - Depressie - Dagboek Voor Zelfreflectie - Loslaten
Reflect: Selfcare Dagboek - Reflectie Dagboek Voor Ochtend en Avond - Dankbaarheidsdagboek - Journal - Met Positieve Affirmaties - Met Quotes - Positief Denken - Mindfulness - Anti Stress - Burnout - Depressie - Dagboek Voor Zelfreflectie - Loslaten

€ 28,99
Toon product

Okidootjes
Okidootjes

€ 14,95
Toon product

De kracht van positief denken
De kracht van positief denken

€ 12,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo