Premie zorgverzekering mogelijk in 2014 verlaagd - Artikelpost

Premie zorgverzekering mogelijk in 2014 verlaagd

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 690 | Aantal woorden: 629 | Datum: | 0 commentaar

Er is goed nieuws! Vorig jaar hebben verzekeraars veel geld kunnen sparen maar liefst 750 miljoen euro werd in 365 dagen bespaard. Minister Edith Schippers eist dat de zorgverzekeraars de prijzen naar omlaag halen bij de klanten. Alleen maar goed nieuws voor de klant die veel goed moet betalen voor zijn verzekering maar de hamvraag blijft of de premie daadwerkelijk naar beneden gaat als de ministers er zich mee blijven bezighouden?

Onlangs liet minister Edith Schippers weten dat het consumentenprogramma Kassa een flinke druk voert tegen de zorgverzekeraars en zij wilt dat de zorgverzekeraars hun prijzen naar beneden halen. Ook vanuit de partij PVDA is er gehoor dat de prijzen naar beneden moeten drukken. De klant moet voelen in zijn premie dat er bespaard werd en de klant mag van dat succes mee genieten door goedkopere premies. Kamerlid Renske Leijten blijft erbij dat de zorgverzekeraar Achmea uitgerekend zo een 289 miljoen euro moet terugstorten naar de klant. Inmiddels heeft CZ al gereageerd met de melding dat zij volgend jaar de consument zullen laten profiteren van de hoger uitgevallen winst, door middel van de zorgpremie te verlagen.

Nu al besparingen op de medicijnen

Met de aanvang van het nieuwe jaar verwachtte het kabinet een verhoging van de premie, maar gelukkig viel het allemaal goed mee, integendeel zelfs, de premie is gezakt door de besparing van dit jaar, meldt de ervaringensite ZorgverzekeringVergelijken.net. Bij de overheid klinkt het dat zij de zorgverzekeraars de ruimte willen geven om te snijden in hun budgetten waar het ook daadwerkelijk past. Hun mening is dat al het extra geld in de portemonnee van de klanten mag zitten. Kort gezegd is dat de kosten zeker omlaag zullen gaan want zorgverzekeraars kregen het ‘ compliment ‘ om niet hebberig te zijn in hun prijzen.

Controle moet er zijn maar kwaliteit is nummer één

Als klant moet je een zekere controle hebben op de zorgverzekeraar want als je een verzekering afsluit wil je tenslotte maar 1 ding en dat is zo weinig mogelijk betalen voor een verzekering en dan nog eens van de hoogste aanbieding genieten. Voor dat gedeelde moet de zorgverzekeraar zorgen. Hij alleen kan onderhandelen voor de laagste prijzen op het gebied van geld, operaties, medicijnen en een bezoek aan de psychotherapeut. Het spreekt vanzelf dat dit alleen met geld van de klanten kan. Er bestaat altijd een gevaar dat een zorgverzekeraar teveel geld van een klant in zijn eigen zakken stopt en daardoor zal de premie niet verlagen. Als een klant dit gaat merken dat hij veel te veel geld betaald voor zijn premie, zal hij niet aarzelen om naar een goedkopere te gaan. Over de Auteur

Op de website: http://www.zorgverzekeringvergelijken.net/ vind je ervaringen van iedere zorgverzekeraar in Nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo