Reiniging, de eerste stap voor een gezonde huid. - Artikelpost

Reiniging, de eerste stap voor een gezonde huid.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 652 | Aantal woorden: 485 | Datum: | 0 commentaar

Dagelijks worden we geconfronteerd met producten die onze huid laten stralen, gladder maken en verzorgen. Dagverzorging, nachtverzorging en andere verzorgingsproducten geven ons hoge verwachtingen, maar maken deze producten daadwerkelijk zo groot verschil. Is onze huid van nature niet in staat om zichzelf te verzorgen zoals elk ander orgaan in onze lichaam?

 

De mening van Care for Skin is; Ja, de huid is in staat zichzelf te verzorgen en te beschermen.  Maar deze stelling heeft wel enkele kanttekeningen. Wanneer wij in ideaal klimaat leven en onze voeding zeer gezond is, is de huid in staat zichzelf zeer goed te onderhouden. Het feit wil dat wij in de 1e wereldlanden hoge eisen stellen aan ons uiterlijk en ons leefklimaat niet altijd ideaal  is voor onze huid. Denk hierbij aan het vele binnen zitten in een droog CV-klimaat, milieuvervuiling en de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is onze voeding en cosmetica niet altijd even gezond voor onze huid.

 

Om de huid te helpen zichzelf te verzorgen en te beschermen is een schone huid zeer belangrijk. Wanneer de huid vrij is ver vervuiling is de huid beter in staat afvalstoffen te verwijderen en zichzelf te hydrateren.

 

Een goede reiniging van de huid begint met het dagelijks verwijderen van de cosmetica doormiddel van een goed make-up reiniger. Door de cosmetica te verwijderen, houden we de poriën vrij en kan de huid weer vrij ‘ademen’. Naast het verwijderen van de make-up is het belangrijk een diepte-reiniging toe te passen doormiddel van een lotion. Een lotion reinigt dieper dan een reguliere reiniger. Vuil en restje van cosmetica worden verwijdert en de poriën zijn vrij.

 

De reden dat de poriën vrij dienen te zijn is omdat deze de kanalen zijn voor de dagelijkse verzorging van onze huid. Talg komt via de poriën op ons huidoppervlak terecht. Hiermee creëren we een beschermingslaagje op onze huid, die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Waardoor de huid haar kan steken in de verzorging en hydratatie van de huid.

 

De basis van een goede huidverzorging begint dus bij de reiniging van de huid. Reinigingsproducten zijn er voor vele verschillende huidtypes. Bekijk het grote assortiment huidverzorging op Careforskin.nl.Over de Auteur

Huidspecialist bij Careforskin.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo