Restaurant haaksbergen verteld over gyros. - Artikelpost

Restaurant haaksbergen verteld over gyros.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1003 | Aantal woorden: 1051 | Datum: | 0 commentaar

Gyros vlees wordt geroosterd op een verticale grill en geserveerd op een pita met verschillende toppings. Het gekruide vlees is vaak een combinatie van lam, rund, varken en kip. Het wordt meestal belegd met tomaten, uien en tzatziki saus, dat is een mengsel van yoghurt, komkommer, ui en knoflook.

De gyro is van oudsher een Grieks eten, maar wordt geserveerd in de hele wereld. In Griekenland, gyro vlees is het meest in de volksmond varkens-of rundvlees en de sandwich wordt geserveerd met frites. In de VS zijn gyroscopen meestal gemaakt met lam en de tzatziki saus wordt vaak "komkommer saus." De Amerikaanse versie van de sandwich is vaak teveel gevuld, waardoor het moeilijk is om te eten zonder dat een beetje morsen.

De gyro sandwich is ook populair in Frankrijk en Australië. Veel landen roepen gyros met een andere naam. Yiros in Zuid-Australië, churrasco Grego (of Griekse barbecue) in Brazilië, doner in Turkije, taco el pastor in Mexico, kebab in Maleisië, en zelfs in Athene, Griekenland, de term souvlaki is synoniem met gyro.

Hoewel de oorsprong van de Griekse specialiteiten niet bekend zijn, de "vader van de Gyros" wordt beschouwd als George Apostolou of "Papa George" wie was de eerste man die succesvol in de markt en het bevorderen van het voedsel. Hij bracht de sandwich naar de Verenigde Staten in 1965, naar een restaurant in Chicago, Illinois. Al snel andere restaurants raakte geïnteresseerd in het bedienen van de sandwich en uiteindelijk George verkocht zijn restaurant om te beginnen met Centraal-Gyros Wholesale, een productiebedrijf dat de gyro sandwiches verkocht aan voedsel serveren vestigingen in het hele land. Ook Restaurant haaksbergen heeft heerlijke gerechten met gyros.

Zodra een regionale lekkernij, wordt de gyro sandwich snel duiken overal op als nieuwe restaurants te vangen op de rage. Nu kunt u een bezoek bijna elke diner, beurs, cafe, restaurant, enz., en vind gyros op hun menu.

Over de Auteur

restaurant haaksbergen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

MGA's Miniverse - S2 - Verzamelbare minigerechten – Thema Restaurant 2 - Miniatuur Bouwpakket Volwassenen en kinderen – Knutselen – DIY – Hobbypakket – Knutselpakket
MGA's Miniverse - S2 - Verzamelbare minigerechten – Thema Restaurant 2 - Miniatuur Bouwpakket Volwassenen en kinderen – Knutselen – DIY – Hobbypakket – Knutselpakket

€ 12,59
Toon product

De 100 mooiste e-bike routes van Nederland
De 100 mooiste e-bike routes van Nederland

€ 23,95
Toon product

LEGO Friends Heartlake restaurant in de stad Speelgoed Set met Personages voor 2023 - 41728
LEGO Friends Heartlake restaurant in de stad Speelgoed Set met Personages voor 2023 - 41728

€ 20,19
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo