FB pix Risico’s siliconen borstimplantaten onderschat - Artikelpost

Risico’s siliconen borstimplantaten onderschat

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1847 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

Cosmetische operatie

Cosmetische operaties worden meer en meer gemeengoed. De mogelijkheden die deze tak van chirurgie biedt, maken het steeds makkelijker om het lichaam te vervolmaken. Daar waar het in het verleden ging om borstreconstructies na borstkanker, kunnen nu ook tienermeisjes kiezen voor een beter bij hun lichaam passende borstmaat. De regering is van plan hiervoor een minimum leeftijd van 18 jaar vast te stellen.

 

Veiligheid siliconen borstimplantaten

Uitgangspunt bij de toepassing van de siliconen, die in veel borstimplantaten en in het omhulsel van de implantaten worden gebruikt, is dat het veilig is. Eind vorige eeuw werden siliconen borstimplantaten in Amerika verboden en fabrikanten aansprakelijk gesteld voor de klachten die vrouwen met siliconenimplantaten hadden. Inmiddels is de algemene opinie dat de veiligheid door de productontwikkeling in de afgelopen decennia niet meer in het geding is. Iemand die dit uitgangspunt altijd heeft bestreden is Marlou Boots. Als ervaringsdeskundige richtte ze in de 90’er jaren de stichting Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen-implantaten op. Ze vocht jarenlang voor de erkenning van de klachten van vrouwen met siliconenimplantaten die ziek werden.

 

Biografie Marlou Boots

Komende week (wk 24), ruim een jaar na Marlou’s overlijden, verschijnt haar biografie. Hierin maakt ze duidelijk waarom siliconen borstimplantaten nog steeds risico’s met zich meebrengen. Het boek laat naast haar lijdensweg ook zien hoe zij medische en ethische aspecten blootlegde. De lezer krijgt hierdoor inzicht in de mechanismen die in de medische wereld en de politiek hebben gespeeld rondom dit onderwerp in de afgelopen decennia.

 

Waarschuwing

Het boek is voor 10 euro te bestellen via de website van het Meldpunt Klachten Siliconen www.meldpuntklachtensiliconen.nl. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan het onderzoek naar de gevolgen van siliconen borstimplantaten voor de gezondheid. Om het kennisnemen van Marlou’s waarschuwing zo laagdrempelig mogelijk te maken is de pdf-versie van het boek gratis te downloaden van de website van het Meldpunt.  

 Over de Auteur

Ruud Langeveld, ga naar de site van het Meldpunt Klachten Siliconen en lees meer over Siliconen en over het boek, de biografie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo