FB pix Rosacea huidaandoening - Artikelpost

Rosacea huidaandoening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1061 | Aantal woorden: 515 | Datum: | 0 commentaar

Rosacea is een huidaandoening in het gezicht die vooral bij oudere mensen voorkomt. De vertaling van het woord Rosacea is: ‘Rood als een roos’. Het is een aandoening die redelijk hardnekkig is, maar met de goede medicatie is een goede genezing mogelijk. Echter kunnen de afwijkingen steeds weer terugkomen. De gezondheid wordt er verder niet mee bedreigd.

Rosacea komt vaak voor bij de noordelijkere gelegen landen zoals Nederland en Groot-Brittannië. Mannen hebben er minder vaak last van dan vrouwen.

Oorzaak:

Over de oorzaak van rosacea is de wetenschap het nog niet eens. Er bestaan verschillende theoriën die de hardnekkige huidaandoening zouden doen verklaren.
Behandeling:

Om rosacea snel te behandelen is het belangrijk om niet te wassen met heet water, in plaats van heet water kan er wel lauw water worden gebruikt. Het gebruik van zepen en andere eventuele irriterende stoffen wordt afgeraden, omdat dit kan gaan irriteren met de rosacea. De Rosacea behandeling kan op verschillende manieren zowel homeopathisch als met een laserbehandeling.

Wanneer u de verergering van een licht optredende rosacea wilt tegengaan kan er dagelijks zonnebrandcrème worden aangebracht.

Wanneer het om een milde vorm van rosacea gaat kan er antibioticum worden aangebracht op de huid. Wanneer het om een ergere vorm gaat kan het nodig zijn om orale antibiotica in te nemen.
Wanneer u een middel gebruikt waarin corticosteroïden verwerkt zit, is het belangrijk om te stoppen. Rosacea zal eerst kunnen gaan verergeren, maar wanneer u niet stopt met het gebruik van dit middel zal de rosacea niet kunnen genezen.

Tegenwoordig wordt lasertherapie ook gebruikt als behandelmethode.

Wanneer u weet dat u rosacea heeft, wordt u in de meeste gevallen aangeraden om geen alcohol te nuttigen. Dit kan namelijk de verwijdering van bloedvaatjes versnellen. Naast alcohol kunnen gekruid of warm eten deze versnelling ook veroorzaken. Dit zijn echter geen oorzaken van de rosacea.

Belangrijk:
Sommige mensen met rosacea vinden hun rode wangen of neus zo erg dat ze zichzelf er onzeker door gaan voelen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot depressieve buien.

Over de Auteur

Webmaser van rosaceabehandeling.be

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo