FB pix Rugpijn oorzaken - Artikelpost

Rugpijn oorzaken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 968 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

Spit is ook wel een vorm van lage rugpijn en is een reactie vanuit de spieren en wordt ook wel lage rugpijn genoemd. Deze spieren geven deze reactie door overbelasting. Men spreekt van spit wanneer de rugpijn bij een bepaalde beweging spontaan in je rug schiet. De rugpijn kan erg hevig zijn en uitstralen naar de bovenbenen. Bij deze vorm van rugpijn kun je krom gaan lopen, maar deze vorm van rugpijn is wel de minst erge rugpijn die voorkomt.

 De oorzaak

De oorzaak van spit komt in de meeste gevallen door verkramping van de spieren in de rug. Het is niet te vermijden omdat je spit opeens kunt krijgen door een verkeerde beweging te maken. Ook is het mogelijk om spit te krijgen door te snel overeind te komen.

 In sommige gevallen komt spit ook langzaam tevoorschijn, reden zijn kunnen zijn doordat je niet goed op je houding let, vaak lang moet zitten, zwaar en fysiek werk hebt of last van stress hebt.

 

 Ernstigheid van spit

Spit kan erg vervelend zijn, maar is in de meeste vormen niet iets ernstig. Vaak is de oorzaak al niet ernstig en gaan de klachten vanzelf over. Na loop van tijd kun je minder last krijgen en zonder pijn je rug weer buigen en draaien. Meestal gaat de pijn pinnen enkele dagen weg, maar in het ergste geval zal het een paar weken aanhouden.

 Rugpijn voorkomen

Deze vorm van rugpijn komt soms terug. Het hoeft niet te betekenen dat het bij iedereen terug komt maar in de meeste gevallen kan het terugkomen. Rugpijn voorkomen kan je door op je conditie te letten en er aan te werken. Regelmatig wandelen, zwemmen of fietsen zijn sporten die erg goed zijn voor de rug. Ook is het handig om de rug ontspannen te houden, wanneer je last het van stress is de rug vaak te gespannen waardoor er spit kan ontstaan.

 Het is erg verstandig om op de houding te letten. Een rechte rug, schouder naar  achteren en borst naar voren kan de kans al verkleinen om spit te krijgen. Wel is het verstandig om af en toe van houding te veranderen omdat een hele dag zitten of staan risicogevend zijn voor lage rugpijn.

 Over de Auteur

Hallo allemaal, 

Ik hoop dat jullie mijn interesant vinden.

Groetjes,

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo