FB pix Saunagebruik winter - Artikelpost

Saunagebruik winter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3400 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

In de winter naar de sauna gaan is natuurlijk ideaal, omdat u dan heerlijk kunt genieten van de warmte. Maar saunagebruik in de winter heeft nog meer voordelen!

Winterdip

Heel veel mensen hebben in de winter last van een winterdip. Als u het wel eens heeft gehad, dan herkent u de symptomen maar al te goed: u voelt zich vermoeid, neerslachtig en prikkelbaar, en heeft plotseling een ongekende behoefte aan koolhydraatrijk voedsel. Gelukkig is het niet zo lastig om er iets aan te doen. Een bezoekje aan de sauna is de perfecte manier om die vervelende winterdip op afstand te houden! Tijdens een saunabezoek maakt het lichaam endorfine aan. Deze zorgen voor een ontspannen geest en een goed gevoel. Door lekker een dagje te ontspannen, bent u weer kalm en stressvrij. U maakt tevens melatonine aan, wat zorgt dat u beter slaapt. U voelt zich weer als herboren!

Immuunsysteem

Regelmatig naar de sauna gaan, is heel goed voor uw immuunsysteem. Daardoor wordt u veel minder vatbaar voor griepjes, verkoudheidjes en andere virussen. Hoewel ons constant wordt vertelt dat er geen medicijn bestaat tegen verkoudheid, hebben onderzoeken wel aangetoond dat regelmatig naar de sauna gaan zorgt dat u minder vaak verkouden wordt. Wanneer uw lichaam aan de hitte in de sauna wordt blootgesteld, produceert het meer witte bloedcellen, welke u nodig heeft om virussen en infecties af te kunnen weren. Vergelijk het maar met de koorts die u krijgt wanneer u ziek bent: de temperatuursverhoging in uw lichaam is uw natuurlijke manier om virussen en bacteriën te bestrijden. Een saunabezoek doet ongeveer hetzelfde. Sauna’s en stoombaden hebben tevens een verlichtende werking op luchtweginfecties en sinuscongestie.

Spieren en gewrichten

Veel mensen hebben met koud weer extra veel last van stijve spieren en pijnlijke gewrichten. Een saunabezoek helpt uw spieren te ontspannen en verlicht uw pijn.

Afvalstoffen

Daarnaast zorgt een saunabezoek dat uw lichaam een goede detox krijgt; doordat uw bloedvaten zich verwijden, uw poriën open gaan staan, uw lichaamstemperatuur oploopt en u gaat zweten, kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Door te zweten worden afvalstoffen die niet op een andere manier het lichaam uit kunnen, via de huid afgevoerd.

Een gezonde glow

Na een saunabezoek in de winter voelt u zich niet alleen beter, u ziet er ook beter uit! Uw huid kan weer ademen en u krijgt een gezonde rozige glow. Dat is toch veel beter dan dat bleke, vale gezicht dat we meestal in de winter hebben!Over de Auteur

Eeen fervent saunaganger.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo