Scarlatina ( roodvonk ) - Artikel Post - Artikel Marketing

Scarlatina ( roodvonk )

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: H. vries
Gezien: 748 | Aantal woorden: 277 | Datum: Wed, 16 Jan 2013 | 0 commentaar

Kinderen tussen 3 en 12 jaar krijgen vaak last van deze infectie. Het gaat hier om de aandoening roodvonk oftewel scarlatina. Het is niet ongewoon dat kinderen en volwassenen buiten deze leeftijdsgroep last krijgen van roodvonk. De aandoening wordt veroorzaakt door bacteriën met de naam "streptokokken". Deze bacterieen verspreiden zich vooral door middel van hoesten, maar ook door middel van directe contact.
Een echte behandeling voor roodvonk is er niet. Er is ook geen vaccin, maar de arts kan wel antibiotica voorschrijven in sommige gevallen. De antibiotica remmen het proces van de bacterieen enigzins,, maar zorgen niet voor genezing. De enige manier om van roodvonk af te komen is door het uitzieken. Toch is het verstandig om bij symptomen altijd contact op te nemen met uw (huis)arts voor een afspraak.

De symptomen van roodvonk zijn erg typerend. Keelpijn, aardbeientong*, gezwollen amandelen, braken en koorts. Tegen de koorts is het verstandig om paracetamol te gebruiken. De hoeveelheid paracetamol hangt natuurlijk af van de leeftijd. Daarnaast is het belangrijk altijd een antibioticakuur af te maken indien deze is voorgeschreven. Dus niet halverwege stoppen!


*Aardbeientong is een aandoening waarbij de tong wit wordt en na enkele dagen verandert naar de kleur rood. De tong raakt ook opgezwollen en vertoont rode stippen. Vandaar de benaming aarbeidentong, omdat deze enigzins op een aardbei lijkt.

Over de Auteur

Ik ben Herman en schrijf artikelen voor websites in de gezondheid. Ik ben al enkele jaren actief en heb veel ervaring opgedaan tijdens het schrijven voor bedrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo