FB pix Schitterende tips voor een goede mondhygiëne - Artikelpost

Schitterende tips voor een goede mondhygiëne

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 255 | Aantal woorden: 1021 | Datum: | 0 commentaar

Schitterende tips voor een goede mondhygiëne Een glimlach is een bijna universele taal, en het grootste deel van een mooie glimlach is een gezond gebit. Daarom kan je manier waarop je aan gebitsverzorging doet de boodschap die je met je glimlach afgeeft maken of breken. Als het goed is, is mondhygiëne een vaste dagelijkse routine voor je waar je niet eens bij stilstaat. Poetsen en flossen is de basis, maar er is meer voor de gezondheid van je mond dan alleen je tanden en kiezen. Misschien besteedt je minder aandacht aan mondhygiëne dan aan je kapsel of dagelijkse outfit maar op de lange termijn kan het echt veel belangrijker zijn en blijken… Lees snel verder voor een goede mondhygiëne om in uit te blinken!

Wat is de ideale mondhygiëne?

Iedereen is anders. En ieders routine zal ook een beetje anders zijn, afhankelijk van leeftijd, beroep, dieet en andere factoren. Bepaalde aspecten van mondhygiëne zijn echter universeel: • dagelijkse verzorging • regelmatige professionele controles en schoonmaakbeurten • een gezond dieet met weinig suikerhoudende dranken of snoep, en • het drinken van water met fluoride. Een deel van bovenstaande punten kan je gewoon thuis doen, darom les je hieronder de basisaanpak welke helpt om je mondroutine een gezonde ‘reset’ te geven.

1. Poets en poets goed

Poets twee keer per dag en niet zomaar met een snelle veeg. Poets minstens twee minuten en blijf 30 seconden in elk kwadrant van je mond. Als je dit moeilijk kunt volhouden, probeer dan eens een elektrische tandenborstel. Er zijn verschillende modellen met timers die twee minuten werken en elke 30 seconden piepen, zodat je weet wanneer je verder moet gaan. Houd de borstel in een hoek van 45 graden ten opzichte van het tandoppervlak en richt je op het tandvlees. Voor het beste resultaat poets je op en neer over de voor- en achterkant en dan heen en weer over de platte kanten. Zorg ervoor dat je alle aspecten behandelt: voorkant, achterkant en de kauwvlakken bovenop. Gebruik een borstel met zachte haren en een goede tandpasta. Vraag desnoods je tandarts of mondhygiënist om een merkadvies. Als je 's ochtends niet voor het ontbijt poetst, wacht dan minstens een uur na het eten met poetsen, vooral als je iets zuurs hebt gegeten zoals sinaasappelsap of grapefruit. Zuur maakt het tandglazuur los, en de kracht van het poetsen kan je tanden beschadigen als je te vroeg poetst.

2. Flos er op los

Flos al je tanden en kiezen minstens één keer per dag, bij voorkeur 's avonds voordat je naar bed gaat. Als je flost op het moment dat je poetst, doe dat dan vooraf. Flossen verwijdert namelijk de voedselresten die tussen de tanden zitten en helpt tandplak los te maken zodat poetsen daarna effectiever wordt. Gebruik genoeg flosdraad om voor elke tand een schoon gedeelte te hebben. Wikkel het flosdraad om je wijsvingers en schuif het voorzichtig op en neer tussen elke tand. Als het flosdraad vuil wordt, wikkel je een schoon stuk af voor de volgende tand. Zorg ervoor dat je helemaal tot aan de kiezen komt! Als je het gebruik van een lang stuk flosdraad onhandig vindt, kan je ook kleine "flossers" kopen - een plastic houder met een centimeter flosdraad – om het goed (te laten) vast houden. Je hebt er misschien meer dan één nodig voor elke sessie, maar ze kunnen het werk eenvoudiger en sneller maken.

3. Spoel je mond

Het laatste wat je moet doen nadat je grondig hebt gepoetst en geflost, is je mond spoelen met mondwater. Elk merk is goed, dus kies er een met een smaak die je lekker vindt, dan ben je sneller geneigd dit regelmatig te doen. Giet een dopje mondwater uit en spoel het 30 seconden in je mond. Zorg ervoor dat je lippen gesloten zijn en het mondwater in je mond blijft om zijn werk te doen. Spuug het vervolgens uit. Deze eenvoudige handeling helpt de stukjes tandpasta en voedsel te verwijderen die zelfs tandenpoetsen en flossen kunnen missen. Je mond voelt zo ook nog eens weer helemaal fris aan!

Een stap verder gaan met goede mondhygiëne

Dit waren de drie basisstappen voor een goede mondhygiëne. Maar als je nog een stap verder wilt gaan, reinig dan ook je tong. Je tong reinigen is net zo belangrijk als je tanden poetsen en flossen. Net zoals bacteriën zich kunnen ophopen op en tussen uw tanden, kunnen ze zich ook ophopen op je tong en een slechte adem veroorzaken. Door je tong te schrapen met flosdraad of te schrobben met je tandenborstel verwijder je alle vastzittende bacteriën. Het duurt minder dan een minuut en hoewel je het niet elke keer hoeft te doen als je poetst, zal het een verschil maken voor de algemene gezondheid van je mond.

De beloning van een goede mondhygiëne

Afgezien van het feit dat uw mond waarschijnlijk fris en gezond aanvoelt, zijn er enkele specifieke dingen die je zult merken als je nieuwe routine in mondhygiëne werkt. Je adem ruikt fris en je tanden voelen schoon aan, zelfs 's ochtends vroeg. Je tandvlees is gezond roze dus nooit rood. En ze doen geen pijn of bloeden niet als je poetst en flost, als je ze aanraakt of als je eet. Natuurlijk zijn er problemen en aandoeningen die je niet in de spiegel kunt zien. Daarom is het belangrijk dat je voor de beste tandzorg de tandarts twee keer per jaar bezoekt voor een controle en een grondige reiniging door de mondhygiënist.Over de Auteur

https://www.zozorgje.nl

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bintoi® iSonic Black Series F600 - Waterflosser - Flosapparaten - Monddouche
Bintoi® iSonic Black Series F600 - Waterflosser - Flosapparaten - Monddouche

€ 39,95
Toon product

Oxyfresh Power Rinse Mondwater - Lemon-Mint - 473 ml
Oxyfresh Power Rinse Mondwater - Lemon-Mint - 473 ml

€ 19,95
Toon product

TePe Interdentale Ragers Original Geel ISO maat 4 – 0,7 mm (20 stuks)
TePe Interdentale Ragers Original Geel ISO maat 4 – 0,7 mm (20 stuks)

€ 11,19
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo