Schouderklachten wat kun je ertegen doen? - Artikelpost

Schouderklachten wat kun je ertegen doen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 200 | Aantal woorden: 465 | Datum: | 0 commentaar

Schouderklachten wie heeft er niet last van? Of je nou heel actief bezig bent in het dagelijks leven of dat je een meer statisch dagbesteding hebt. Bij het grootste deel van de Nederlanders komt het voor. Maar wat kun je nou tegen schouderklachten doen? Hoe ontstaan ze en wat zijn de gevolgen van schouderklachten.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Door overbelasting, verkeerd tillen of sporten, of gewoon een verkeerde zithouding. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten. Wanneer jij je spieren en gewrichten op een verkeerde manier inzet ontstaan er klachten. Naast verkeerd of te zwaar gebruik maken van de schouders. Kun je ook schouderklachten krijgen wanneer je geen of te weinig gebruik maakt. Je schouder, spieren en gewrichten gaan stijf worden wat vervelend is en pijn kan opleveren.

De gevolgen van schouderklachten

Wanneer je niet tijdig ingrijpt en je de schouderklachten niet behandeld of verhelpt kan het gevolgen hebben. In de meeste gevallen zijn dit niet hele ernstige gevolgen. Je kan bijvoorbeeld door stijfheid of pijn je nek niet meer draaien en bewegen. Wat natuurlijk wel zeer vervelend en onhandig is maar gelukkig niet chronisch. Een iets extremer geval is wanneer er ontsteking ontstaat. Naast dat dit erg pijnlijk kan zijn, zoals een slijmbeursontsteking, kan het ook de spieren aantasten. Wees er dus tijdig bij wanneer je last hebt van schouderklachten.

Hoe kun je schouderklachten verhelpen?

Allereerst is genezen beter dan voorkomen. Let dus goed op je houding tijdens het werk en het sporten. Voer oefeningen bewust en juist uit en til niet te zwaar. Wanneer je al last ervaart kun je een masseur opzoeken bij lichte klachten kan dit verzachtend zijn. Het allerbeste is om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Hij of zij onderzoekt het probleem grondig en kan met speciale fysiotherapie voor schouderklachten jou helpen. Blijf niet te lang rondlopen met schouderklachten. Het kan grote gevolgen hebben!


 Over de Auteur

De auteur is een fysiotherapeut gericht op schouderklachten

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo