Schouderklachten - Artikelpost

Schouderklachten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 760 | Aantal woorden: 612 | Datum: | 0 commentaar

Wie te kampen heeft met schouderklachten, ervaart voornamelijk pijn. De dagelijkse dingen gaan moeilijk, soms is boodschappen doen zelfs onmogelijk. Er zijn gelukkig een aantal dingen die er voor kunnen zorgen dat de pijn minder wordt of zelfs verdwijnt.

Schouderklachten

Als je last hebt van schouderklachten, kun je niet alles meer doen wat je graag zou willen. Je hebt bij veel dingen hulp nodig of moet zelf rekening houden met bepaalde activiteiten. Dit alles maakt toch wel dat schouderklachten erg vervelend zijn. De pijn die iemand ervaart tijdens schouderklachten, is heel afwisselend. Het heeft natuurlijk ook te maken met de manier waarop de schouderklachten zijn gekomen. Is het bijvoorbeeld gekomen door verkeerd tillen of heeft iemand last van een slijmbeursontsteking.

Voorkomen

Als je schouderklachten wilt voorkomen is het belangrijk om met bepaalde activiteiten rekening te houden. Als je veel zittend of staand werkt, is het belangrijk om de goede houding aan te nemen. Het komt vaak voor dat als mensen lang zitten, ze op een gegeven moment niet meer weten hoe ze moeten gaan zitten. Hierdoor gaan ze rare bewegingen aannemen en ontstaan er schouderklachten. Een slechte zit en sta houden zorgt er ook voor dat je rug of nekklachten kunt oplopen. Als je het idee hebt, dat je een verkeerde houding of sta positie hebt, kun je het beste contact op nemen met een fysiotherapeut. Als mensen eenmaal gewend zijn aan hun houding, is het moeilijk om daar verandering in aan te brengen. Wanneer je veel sta werk hebt, is het van belang om goede schoenen te dragen. Dit zorgt ervoor dat je beter en steviger staat.

Tillen van spullen wordt vaak door mensen onderschat en hierdoor tillen mensen ook vaak op de verkeerde manier. Dit brengt met zich mee dat er eerder schouder of rug klachten kunnen optreden. Wanneer je iets optilt is het zeer belangrijk om goed door je knieën te gaan en je rug recht houdt. Zo voorkom je dat er een bolling ontstaat in je rug, oftewel een buiging.

Rekening houden met deze tips, zorgt ervoor dat je al snel schouderklachten kunt voorkomenOver de Auteur

Hoi allemaal,

Dit is een informatieve tekst over schouderklachten. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[117 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo