FB pix Seborroïsch Eczeem- Wat Kun Je Er Aan Doen - Artikelpost

Seborroïsch Eczeem- Wat Kun Je Er Aan Doen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1487 | Aantal woorden: 536 | Datum: | 0 commentaar

Seborroïsch eczeem is een vorm van eczeem waarbij de huid schilfert. Vaak zie je de aandoening in de haarstreken. Vooral in het hoofdhaar, maar ook in de wenkbrauwen. Daarnaast komt seborroïsch eczeem voor op de neus en wangplooien. In sommige gevallen kan het eczeem zich uitbreidden naar huidplooien zoals de navel en oksels. Seborroïsch eczeem uit zich in rode, schilferige plekken die jeuken.

Hoe ontstaat seborroïsch eczeem?

 

Seborroïsch eczeem wordt veroorzaakt door een gist.  De gist die deze vorm van eczeem veroorzaakt wordt mallasezia genoemd. Deze gist heeft iedereen op zijn huid zitten. Dezelfde gist kan op de hoofdhuid roos veroorzaken. Ook al heeft dus iedereen deze gist bij zich, wil dit niet zeggen dat iedereen het ook zal krijgen. Waarom de ene persoon het wel krijgt en een ander niet, is niet helemaal duidelijk. Vaak komt seborroïsch eczeem tot uiting in de pubertijd. Het komt meer voor bij mannen, dan bij vrouwen. Seborroïsch eczeem kent tijden waarbij de aandoening erger is en tijden waarbij de aandoening minder zal zijn.

 

Wat kun je doen bij seborroïsch eczeem?

 

Vaak wordt bij deze vorm van eczeem door de huisarts een behandeling gegeven doormiddel van zalven en/of tabletten. Deze medicatie zal de symptomen onderdrukken. Wanneer je stopt met deze medicatie zullen de klachten weer terug komen.

Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Wanneer je veel last hebt van stress, maakt je lichaam meer cortisol aan. Wanneer je langdurig stress hebt, krijg je last van allerlei klachten. Daarnaast kunnen bestaande klachten verergeren.

Bij seborroïsch eczeem heb je vaak al meer last van een vette huid. Gebruik milde verzorgingsproducten die jouw huid voeden. Het is belangrijk dat ze jouw huid in balans brengen zonder de huid uit te drogen. Veel producten voor een vette huid, zijn erg agressief voor de huid en zal de huid alleen maar uitdrogen. Daardoor krijg je alleen maar meer irritatie.

 Je kunt met een anti-roos shampoo de klachten op de hoofdhuid verlichten. Deze shampoos bevatten bestanddelen om de gist te kalmeren die roos en seborroïsch eczeem veroorzaken.

Zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Eet veel groente en fruit. Vitamine tekort kan er namelijk ook voor zorgen dat je eczeemklachten krijgt of dat de klachten verergeren.

Heb jij last van seborroïsch eczeem? Schrijf je in voor de GRATIS “Jeuk Vrij Leven Brochures”. Hierin staan eenvoudige tips om jouw klachten te verlichten.Over de Auteur

Ik ben Yvonne van Deurzen. In het verleden heb ik veel last gehad van huid jeuk. Ik wilde daar graag vanaf. Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan. Alles wat ik ontdekt heb, wil ik graag met U delen. Zodat U ook jeukvrij door het leven kan gaan. Kijk voor meer informatie op www.vrijvanjeuk.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo