Slaapproblemen: tips voor een goede nachtrust - Artikel Post - Artikel Marketing

Slaapproblemen: tips voor een goede nachtrust

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 118 | Aantal woorden: 1044 | Datum: | 0 commentaar

Moeilijk inslapen, ‘s nachts uren wakker liggen, piekeren over problemen, veel te vroeg wakker worden en vlak voor het opstaan in een diepe slaap terecht komen, wie kent slapeloosheid niet?

 

Velen hebben te maken met slaapproblemen, daarom hier wat suggesties om uw slaap te bevorderen:

 

Ventilatie

- Zorg voor een goede ventilatie in uw slaapkamer. Zoals we weten ademen we zuurstof in en stikstof uit. Als we niet goed ventileren zal de afgewerkte lucht ervoor zorgen dat onze slaap niet verkwikkend zal zijn. Beter is het om het raam ‘s nachts op een kier te zetten. De koude lucht zal door de gordijnen tegengehouden worden. Is het erg koud, ventileer dan een uur voor het slapen gaan.

 

Goed matras

- Wat is een goed matras? Een matras mag niet te zacht zijn. Door het inzakken zullen de bloedvaten enigszins bekneld raken en de bloedcirculatie belemmeren. Als het matras te zacht is en men gebruikt een te hoog kussen, dan zal de wervelkolom een verkeerde stand aannemen. Slaapt men op de zij, dan zal een uitgesproken scoliose (ruggengraatsverkromming) te zien zijn. Een gezond bed moet dus een bepaalde hardheid hebben, al zal dit in het begin wel even wennen zijn.

 

Geen koffie

- Ik ben al geen voorstander van het veelvuldig drinken van koffie, maar voor het slapen gaan is dit zeker af te raden. Drink in ieder geval geen koffie meer na acht uur. Koffie jaagt de zenuwen op en dit is vooral niet goed voor mensen met een overbelast zenuwstelsel. Neem in plaats daarvan een vervanger op basis van granen en/of cochorei Bambu koffie van dr. A. Vogel is mijn persoonlijke favoriet. Om te wennen aan granenkofie is het mogelijk om te beginnen met half om half. Halveer de hoevelheid koffie en doe daarna er nog een schepje granenkoffie bij. Bouw de koffie af tot je het helemaal vervangen hebt.

 

Pen en papier

- Het lijkt wel of de problemen ‘s avonds voor het slapen gaan erger worden. Dit kan het inslapen vertragen. Vraag jezelf af: “Wat kan ik op dit moment doen om mijn problemen op te lossen?” Antwoord: “Niets”. Vraag jezelf vervolgens af: “Wat kan ik morgen of de dagen erna doen om stappen te ondernemen om mijn problemen op te lossen of te verminderen?” Zorg altijd voor een pen en papier bij je bed en schrijf de stappen op die je zojuist bedacht hebt. Omdat je het opgeschreven hebt, hoef je het niet meer te onthouden en heb je het van je afgeschreven. Dit geeft rust in je hoofd, wat het inslapen zal bevorderen. Veel probelemen, zoals financiële problemen, kunnen echter niet op korte termijn opgelost worden. Maar je kunt wel een aantal stappen op papier zetten, zoals een brief schrijven naar de schuldeiser, waar je vraagt om een betalingsregeling of uitstel van betaling. Dit geeft ruimte en wat meer rust. (hulp bij financiële problemen via deze link)

 

Lees opbouwende lectuur

Vooral als onze slaap doorbroken wordt door nachtelijk wakker liggen, kan het helpen om wat lectuur te lezen die onze gedachten niet alleen ontspannen, maar ook opbouwen. Positieve gedachten zullen ervoor zorgen dat spanningen verminderen en de slaap wordt hervat.

 

Massage

Meestal is een grote bloedstuwing naar de hersenen de oorzaak van slapeloosheid. Elke methode waardoor het bloed weer naar de buitenste delen van het lichaam gaat stromen, is aan te bevelen. In het bijzonder wanneer de zenuwen van het hoofd te zeer gespannen zijn, zodat het achterhoofd hard en pijnlijk aanvoelt, wil een massage met de vingertopeen nog weleens helpen. Ook afleidingen door koud water in de nek kunnen een gunstig effect hebben.

 

Natuurlijke middelen

Vanwege de wetgeving mogen wij daar niet meer over adviseren. Toch zijn er verschillende middelen uit de natuur die u verder kunnen helpen. Vraag een adviseur of een therapeut voor meer informatie.

 

Tot slot: Denk ook eens aan de mogelijkheid van een belasting omtrent magnetische stralingen. Onderschat dit niet. In mijn artikel: ‘Electrische straling en onze gezondheid’, vertel ik daar meer over. Zeker de moeite waard om dit artikel ook eens te lezen!

 

Ik hoop dat ik met deze suggesties velen kan helpen die met dit vervelende probleem te maken hebben. Veel succes!Over de Auteur

Online apotheek is de internet apotheek van Nederland. Wij richten op het leveren van geneesmiddelen voor slapeloosheid en tal van psyschische problemen. Ook schaamtegerelateerde medicijnen behoren tot ons aanbod.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[278 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[176 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo