FB pix Slapen zonder rugklachten - Artikelpost

Slapen zonder rugklachten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 231 | Aantal woorden: 501 | Datum: | 0 commentaar

Hoe fijn zou het zijn als je gewoon eens lekker kan slapen en uitgerust wakker kan worden. Sommige mensen slapen eigenlijk altijd goed, maar een groot deel van de mensen kampt met rugpijn voor, na of tijdens het slapen. Ben jij een van deze mensen en ben jij op zoek naar de oplossing om te slapen zonder rugklachten? Dan vind je de oplossing hier:

Oorzaken rugklachten

Voor je rugklachten hebt, moet je ze eerst krijgen. Vaak krijg je deze als je een slechte ondersteuning hebt. Je moet ervoor zorgen, als je in bed ligt, dat je de ruimte tussen je heupen en schouders de nodige ruimte ook krijgen. Dit zorgt ervoor dat de ruggengraat recht blijft. Een goed bed van Bedder biedt de perfecte ondersteuning hiervoor. Het hangt af van jouw lichaam hoeveel ondersteuning jij nodig hebt.

Een andere oorzaak kan zijn dat je een te hard of juist een te zacht matras hebt. 40% van je lichaamsgewicht bevindt zich bij de heup en de taille. Wanneer je op een te zacht matras ligt, dan zakt je heup te ver weg en hierdoor komen de schijven, bij je ruggenwervels, in de onderrug onnodig onder te veel spanning te staan. Dit kan leidden tot vervelende rugklachten.

Lig je op een te hard matras? Dan kunnen je schouders en de heupen niet voldoende doorzakken en het gevolg hiervan is dat je met een stijf gevoel wakker zal gaan worden.

Naast je bed en je matras, speelt je hoofdkussen ook een rol. Slaap je op een kussen dat je hoofd onvoldoende ondersteunt? Dan raken je nekwervels gekneld met als gevolg een stijve nek. Vaak wordt deze pijn doorgestuurd naar je rug en dat zul je merken in je dagelijkse activiteiten.

Oplossing rugklachten

Uiteraard wil jij zo snel mogelijk van je rugklachten af. Dit begint bij een goede houding aannemen. Zorg ervoor dat je een goede houding hebt. Zit je de hele dag achter een bureau? Let er dan op dat je af en toe een wandeling maakt, haal net wat vaker koffie voor je collega’s. Blijf in beweging.

Daarnaast heeft sporten ook een positieve uitwerking op pijnklachten. Door te sporten zorg je ervoor dat je spieren soepel blijven en neem je ook een betere houding aan.

Een goed matras en bed zijn daarnaast onmiskenbaar belangrijk. Laat je daarom informeren door  Bedder, de specialist op het gebied van slaap. Zo weet je zeker dat jij snel minder pijn zult ervaren en kunt slapen als een roosje.Over de Auteur

Graag schrijf ik om te vermaken en te informeren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo