Soorten weegschalen - Artikel Post - Artikel Marketing

Soorten weegschalen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 339 | Aantal woorden: 406 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn talloze soorten weegschalen voor verschillende doeleinden met verschillen in soort, maat en stijl. Weegschalen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het wegen van baby’s, personen, juwelen, industriële doeleinden of voor laboratorium onderzoek.

De weegschalen die het meest voorkomen zijn postweegschalen en personenweegschalen.

Daarnaast heb je ook kleine weegschalen, pochet weegschalen genaamd. Deze kun je, zoals de naam het al zegt, bij wijze van meenemen in je broekzak. Dit type weegschaal is handig voor iemand die voor zijn werk vel onderweg is en regelmatig iets moet wegen. Deze weegschaal weegt voorwerpen tot zo’n 500 gram

De sieraden of juwelenweegschaal is ideaal voor het wegen van bijvoorbeeld zilver, goud, edelstenen, half-edelstenen, diamanten en parels. Deze weegschalen meten zeer nauwkeurig tot op tienden van het gewicht.

Industriële weegschalen kunnen vaak zeer zware gewichten meten van bijvoorbeeld auto’s en vrachtwagens, maar deze worden ook gebruikt in de voedselindustrie en de bouw. Een goed voorbeeld van een dergelijke weegschaal vind je vaak ook bij oud ijzerhandels waar je ingeleverd ijzer op een grote weegschaal moet leggen. Dit ziet er uit als een soort van platform van 2 a 3 vierkante meter.

Zoals gezegd, de badkamer weegschaal is één van de weegschalen die het meest gebruikt worden. Bijna iedereen heeft er één en gebruikt deze ook vaak. De badkamer weegschaal is voor persoonlijk gebruik en is tegenwoordig vaak heel geavanceerd. Je hebt zelfs weegschalen die tegenwoordig hartslag, lichaamsvet, co2 en andere zaken kunnen meten. Een goed voorbeeld van zo’n weegschaal is bijvoorbeeld de nieuwste Withings weegschaal, de W-50. Deze weegschaal beschikt zelfs over wifi en bluetooth om met een speciaal ontwikkelde app op je telefoon te kunnen communiceren.

Een babyweegschaal gebruik je uiteraard om baby’s te meten. Ook is het mogelijk om met deze weegschaal de melkconsumptie te meten van een baby.

Dan zijn er tenslotte nog dierenweegschalen. Deze weegschalen zijn speciaal ontworpen om het gewicht van zowel grote als kleine dieren te kunnen meten. Over de Auteur

Ik schrijf artikelen op het gebied van geschenken en gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo