FB pix Wat te doen indien je lijdt aan spastische darm klachten? - Artikelpost

Wat te doen indien je lijdt aan spastische darm klachten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1191 | Aantal woorden: 577 | Datum: | 0 commentaar

Een spastische darm is in één woord rot. Mijn excuses voor de pessimistische start maar lijd je aan deze aandoening of heb je er aan geleden dan weet je genoeg dat een spastische darm hevig je leven kan verstoren. Er zijn zoveel klachten die opduiken bij een spastische darm en artsen hebben helemaal geen raad voor deze klachten. Hierdoor duikt frustratie op…
Hoe ontstaan spastische darm klachten?


Het begint allemaal bij een dysbiose of een verstoorde darmflora. Je goede bacteriën geraken in de minderheid waardoor slechte darmbacteriën de kans krijgen om uit te groeien. Hierdoor zullen deze bacteriën zuren uitscheiden waardoor ontsteking in de darmwand ontstaat.


Eens dit gebeurt zal je darmwand niet alleen chronisch ontstoken geraken maar zal je ook nog eens je immuunsysteem verliezen aangezien de darmbacteriën je beschermen tegen pathogene organismen zoals virussen en bacteriën.

Ook de mucosale enzymen die uitgescheden worden in de mucosal barrier (darmwand die ontstoken staat) verliest de mogelijkheid om verteringsenzymen te produceren waardoor je slechts een beperkte hoeveelheid enzymen hebt om je voeding te veteren.

Voornamelijk alvleesklier enzymen zullen je voeding verteren maar dit is lang niet voldoende… Als resultaat ontstaan spastische darm klachten zoals opgeblazen gevoel, krampen, diarree en winderigheid.


Wat zijn typische klachten die opduiken bij een spastische darm?


De typische klachten waarvoor een spastische darm zorgt zijn:


•    Opgeblazen gevoel
•    Winderigheid
•    Gas
•    Krampen
•    Steken
•    Misselijkheid
•    Diarree
•    Constipatie
•    Overmatig boeren


Dit zijn slechts enkele klachten. De realiteit toont aan dat er heel wat meer klachten zijn bij een spastische darm zoals chronische vermoeidheid. Deze klachten ontstaan ook door een spastische darm, wanneer deze is geëvolueerd tot een lekke darm. Dan zal bepaalde voeding in de bloedbaan terecht komen waardoor ontsteking ontstaat en vrij door het lichaam kan circuleren met gigantisch veel klachten tot gevolg.


De enige manier om deze klachten permanent te behandelen is door een tijdelijk dieet te volgen.


Oh neen! Ik moet toch geen dieet volgen!


Je kan zoveel pillen nemen als je wilt tegen klachten spastische darm. Helaas zullen ze nooit verdwijnen. Medicatie behandelt enkel de klachten maar niet de oorzaken. Geen oplossing dus.


Wat je beter kunt doen om van je klachten af te geraken is tijdelijk enkel darmsparende voeding te eten. Vermijd voor enkele weken alle moeilijk verteerbare voeding zoals peulvruchten, gluten, melk en sterke kruiden en je darmwand zal rust krijgen waardoor deze zich kan herstellen.


Het is belangrijk om dit goed te doen en niet half. Eens je darmwand herstelt is, zal je terug moeilijk verteerbare voeding kunnen eten.

Over de Auteur

Regina is een jonge dame die heel haar jeugd heeft geleden aan pds en agrofobie. Beide zaken gaan hand in hand. Nu, jaren later, is Regina een sterke jongedame die gelukkig van haar pds en agrofobie af is. Genieten is geen probleem meer!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Fodmap-arm koken
Fodmap-arm koken

€ 26,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo