FB pix Spataderen - Artikelpost

Spataderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1350 | Aantal woorden: 460 | Datum: | 0 commentaar

 

Spataderen zijn een erg vervelend verschijnsel. Alhoewel ze voornamelijk bij vrouwen voorkomen kunnen mannen er ook last van hebben. Spataders zijn verwijde aders die meestal op de benen te vinden zijn. Daarnaast kunnen ze ook op de balzak bij de man, de slokdarm en zelfs bij de anus verschijnen. Dit laatste noemen we ook wel aambeien.

Een spatader ontstaat doordat de kleppen in de aders niet meer goed werken.  Het bloed stroomt door de aders weer omhoog naar het hart en moet daarbij tegen de zwaartekracht in stromen. Het menselijk lichaam heeft daar iets handigs op bedacht. Er zitten kleppen in de aders die ervoor zorgen dat het bloed na elke stuw niet meer terug kan stromen in de benen. Door verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat de kleppen niet meer goed werken. Hierdoor loopt de druk in de aderen op. Aangezien de wand van een ader heel rekbaar is zetten ze uit. Een spatader is geboren. Vooral mensen die werkzaamheden hebben waar men veel en langdurig moet staan hebben kans op het ontstaan van spataderen. Daarnaast kan een erfelijke aanleg, een zwangerschap, ouderdom en overgewicht ook een rol spelen bij het ontstaan van spataders.

Spataders voorkomen kunt u niet altijd, wel kan u de kans op het ontstaan van een spatader verminderen door veel te bewegen en gezond te eten. Als er wel spataderen ontstaan dan kan dit niet alleen cosmetische ongemakken geven (spataderen zijn vaak ontsierend), maar ook andere klachten. Mensen klagen over vermoeide benen, jeuk, maar ook pijnklachten. Meestal is een spataderen behandeling niet nodig, dat gebeurd alleen in extreme gevallen. Hierbij zal een arts eerst de nodig onderzoeken moeten doen om te kijken wat het probleem precies is. Hierbij moeten de aderen in kaart gebracht worden. Als een arts eenmaal heeft vastgesteld dat een behandeling nodig is dan zijn er verschillende opties. In de meeste gevallen kunt u na behandeling dezelfde dag nog weer naar huis. Een operatie zal de gehele ader verwijderen, maar bijvoorbeeld laseren of dichtspuiten is ook een optie. Bij deze opties zal de ader niet meer kunnen functioneren waardoor het lichaam de ader op zal ruimen. Na de behandeling van spataderen kunnen ze echter weer opnieuw terugkomen. Een behandeling is geen garantie op spatadervrije benen voor de rest van uw leven. Na behandeling zal u nog enkele weken elastische (steun-)kousen moeten dragen. 

Over de Auteur

Tom

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo