Spierpijn informatie - Artikel Post - Artikel Marketing

Spierpijn informatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: mauricio
Gezien: 406 | Aantal woorden: 548 | Datum: Wed, 8 Jan 2014 | 0 commentaar

Spierpijn, ook wel myalgie genoemd, kan heel vervelend zijn en veel hinder opleveren in het dagelijkse leven. Iedereen heeft wel eens last van spierpijn en gelukkig gaat het in de meeste gevallen na een tijdje vanzelf weer over. Spierpijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door te veel of te lange beweging van het lichaam of beweging van spieren die dat niet gewend zijn. Als gevolg daarvan kunnen spieren stijf worden en soms ook gevoelig of zelfs wat pijnlijk. Naast de spierpijn kunnen in sommige ook de gewrichten stijf en gevoelig worden.

Opeenhoping van afvalstoffen

Spierpijn, of pijn in de spieren, wordt veroorzaakt door een opeenhoping van afvalstoffen in het spierweefsel. Melkzuur is de meest voorkomende stof die door opeenhoping spierpijn kan veroorzaken. Als gevolg daarvan treedt er een tekort aan bloed op in die spier, waardoor de spier pijnlijk zal aanvoelen. Vooral bij overbelasting, overmatig gebruik of bij gebruik van spieren die niet of nauwelijks op die manier worden gebruikt zullen deze klachten vaak voorkomen.

Spierpijn kan echter ook andere oorzaken hebben dan de hiervoor genoemde oorzaken. Het is daarom altijd raadzaam om spierpijn niet te licht op te vatten. Spierpijn kan namelijk ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een infectie, bepaalde ziektes of een bepaald trauma zoals een verrekking of een spierscheuring.

Vroege spierpijn

Niet elk soort spierpijn is het zelfde. Je hebt bijvoorbeeld vroege spierpijn en verlate spierpijn. Vroege spierpijn wordt is die spierpijn die wordt veroorzaakt tijdens of direct na het beoefenen van een training of beweging. Dit uit zich meestal in een branderig gevoel in de spieren dat wordt veroorzaakt door  opeenhoping van melkzuur die de vrije zenuweinden prikkelen. Vroege spierpijn is eigenlijk een seintje van het lichaam dat de spieren verkeerd of te intensief zijn gebruikt. Op termijn kan dit uitlopen in een blessure.

Verlate spierpijn

Verlate spierpijn is die spierpijn die optreedt na vierentwintig of achtenveertig uur na het sporten of bewegen. Deze vorm van spierpijn wordt veroorzaakt door hele kleine scheurtjes in het bindweefsel van de spieren. De spieren gaan hierdoor pijn doen en zullen minder belastbaar zijn.

Chronische spierpijn

Daarnaast heb je ook nog chronische spierpijn. Dat is spierpijn dat langdurig of misschien zelfs voor altijd aanwezig is.

Pijnbeleving

De beleving van pijn vindt plaats in de hersenen. Emotionele aspecten spelen derhalve een grote rol bij pijnbeleving. Denk maar eens aan hoe de pijn aanvoelt na een gewonnen of na een verloren wedstrijd.Over de Auteur

De website betreft een informatieve website over het onderwerp waarbij behandelingen worden besproken met tips en oefeningen. De eigenaar is gezondheidsmanager van beroep en tevens iemand die uit ervaring mbt de aandoening spreekt

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo