FB pix Sporten met astma - Artikelpost

Sporten met astma

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1192 | Aantal woorden: 554 | Datum: | 0 commentaar

 

Sporten met astma

 

Iedereen weet dat een actieve levensstijl gezond is, dit geldt ook voor iedereen, maar vooral voor mensen met astma. Sporten met astma is in het begin waarschijnlijk even wennen, maar uiteindelijk zal het positieve resultaten hebben op de conditie van je longen. Hierdoor zul je naar alle waarschijnlijkheid minder last van je astmaklachten hebben. Je zult merken dat je ademhalingsspieren sterker worden en dat je longinhoud toe zal nemen. Dit merk je aan je grotere uithoudingsvermogen en je verbeterde fitheid. En uitbundig sporten is echt niet nodig, gewoon wat vaker fietsen, met de trap naar de achtste verdieping gaan in plaats van met de lift en een halte eerder uit de bus stappen en de rest lopen is al genoeg. Zelfs schoonmaken in huis of tuinieren vallen onder bewegen. Uiteraard gaat dit weer niet op als je alleen maar aan het schoonmaken bent, een keer uitbundig sporten is zeker aan te raden.

 

Sporten met inspanningsastma

 

Voor iemand met inspanningsastma klinkt het waarschijnlijk heel gek als hij of zij het advies krijgt te gaan sporten, aangezien de klachten van zijn of haar astma daardoor veroorzaakt worden. Sporten leidt bij inspanningsastma namelijk tot benauwdheid en dat is juist wat je wilt voorkomen. Toch is sporten met inspanningsastma niet volledig onmogelijk. Als je begint met een goede en rustige warming-up en vooraf ingenomen luchtwegverwijdende medicatie hoeft er geen benauwdheid op te treden. Het belangrijkste bij inspanningsastma is om de intensiteit van het bewegen langzaam te verhogen. Weet je niet zeker of je iets aankunt, probeer het voorzichtig uit of overleg met je huisarts.

 

Sporten met astma op alternatieve wijze

 

Het is begrijpelijk dat je het eng vindt om te sporten met astma, maar er is gelukkig een oplossing. Zo kun je vaak begeleid sporten, via bijvoorbeeld je fysiotherapeut of bij speciale sportverenigingen. Maar er komen ook steeds meer sportverenigingen waar je zonder begeleiding kunt sporten als je astma hebt. De website of de gemeentegids van jouw gemeente kan je hier waarschijnlijk meer informatie over geven.

 Over de Auteur

Lightfresh verkoopt luchtzuiverende verlichting die de astmaklachten van astmapatiënten kan verminderen. Deze verlichting haalt allergenen uit de lucht en stelt astmapatiënten in staat vrijer te ademen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo