Stop Brandend Maagzuur Met Deze 10 Tips - Artikelpost

Stop Brandend Maagzuur Met Deze 10 Tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1290 | Aantal woorden: 1060 | Datum: | 0 commentaar

Heb je regelmatig last van maagzuur? Met behulp van een paar simpele veranderingen in je dieet en levensstijl kun je de kans op brandend maagzuur te voorkomen of aanzienlijk verkleinen.

 

Brandend maagzuur is niet alleen ongemakkelijk en vaak pijnlijk, het kan zelfs gevaarlijk zijn als het zich zeer regelmatig voordoet. Als de slokdarm keer op keer wordt blootgesteld aan het zuur vanuit de maag kan dit leiden tot onder meer bloedingen in de slokdarm, zware of raspende ademhaling en verhoogde kans op slokdarm kanker. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat het zover komt. Stop brandend maagzuur met deze simpele tips.

 

Tip 1: Ontspan en eet langzaam

 

Eet altijd zittend. Kauw je eten goed neem rustig de tijd voor je maaltijd. Beperk ook de hoeveelheid die je eet tijdens een maaltijd. Het is beter om meerdere kleine maaltijden per dag te eten dan in één keer heel veel. Een psychologisch trucje dat je hierbij kan helpen is om de paar happen je bestek neer leggen.

 

Tip 2: Drink niet teveel tijdens maaltijden

 

Als je last hebt van brandend maagzuur, dan is het verstandig om niet teveel te drinken tijdens je maaltijden. In combinatie met het voedsel kan dit zorgen voor een grotere druk in de maag. Als je drinkt tijdens maaltijden, neem dan kleine slokjes.

 

Tip 3: Voorkom overgewicht

 

Overgewicht vergroot het risico op brandend maagzuur aanzienlijk. Mensen met overgewicht lopen twee keer zoveel risico op maagzuur klachten als mensen met een gezond gewicht. Overtollig vet kan de druk op de maag vergroten waardoor voedsel terug de slokdarm in wordt geduwd. Onderzoek toont aan dat zelfs een klein beetje afvallen al een grote positieve invloed kan hebben op maagzuur klachten.

 

Tip 4: Beweeg, maar niet te intensief

 

Beweging is goed maar als je vaak last hebt van brandend maagzuur dan is het verstandig om niet al te intensief te bewegen. Het beste is beweging met een matige intensiteit zoals wandelen. 30 minuten wandelen per dag heeft een gunstig effect op je spijsvertering (en op je gewicht).

 

Tip 5: Beperk vet voedsel

 

Voedsel met een hoog vetgehalte zoals gefrituurd voedsel, pizza en vet vlees hebben een ontspannend effect op de sluitspier tussen de maag en de slokdarm. Hierdoor neemt de kans op maagzuur toe. Daarnaast duur het langer voordat vet verteerd word waardoor de maag langer vol blijft. Vermijd dus de frituurpan en kies in plaats daarvan voor mager vlees en voor gekookt, gebakken of gestoomd voedsel.

 

Tip 6: Beperk risico voedsel

 

Van bepaald eten en drinken is bekend dat ze het risico op brandend maagzuur vergroten. Naast vet voedsel zijn dit onder andere koffie, alcohol, chocolade, pepermunt, tomaten, citrusvruchten, koolzuurhoudende drank, ui en pittig voedsel. Natuurlijk is iedereen anders. Het is verstandig om bij te houden hoe je op deze dingen reageert. Beperk of vermijd de dingen die bij jou bijdragen aan brandend maagzuur.

 

Tip 7: Ga niet liggen na een maaltijd

 

Als je regelmatig last hebt van maagzuur dan is het belangrijk dat je minimaal 2 uur na een maaltijd niet gaat liggen. Door rechtop te zitten helpt de zwaartekracht je mee bij het verteren van je voedsel en zorgt deze ervoor dat het niet de verkeerde kant op gaat.

 

Tip 8: Draag losse kleding

 

Vermijd strakke kleding als je vaak last hebt van brandend maagzuur. Zeker kleding die strak om je buik zit. Dit zorgt voor onnodige extra druk op de maag.

 

Tip 9: Kaneel kauwgom

 

Neem na het eten een kaneel kauwgom. Dit activeert de speeksel productie. Dit helpt weer bij het neutraliseren van maagzuur. Het zorgt er ook voor dat je vaker slikt. Zorg ervoor dat de kauwgom echter geen pepermunt bevat.

 

Tip 10: Stop met roken

 

Dat roken slecht voor je is weet je al. Als je echter vaak last hebt van maagzuur, dan brengt roken nog een aantal andere nadelen met zich mee. Het beperkt de productie van speeksel, verslapt de sluitspier tussen de maag en de slokdarm, vertraagt de spijsvertering en vergroot de productie van maagzuur. Al deze dingen dragen bij aan een verhoogd risico op brandend maagzuur.

 

 

Wil je een bewezen en stap-voor-stap methode om voor eens en altijd van brandend maagzuur af te komen? Probeer dan eens het Stop Brandend Maagzuur Stappenplan. Deze methode heeft al velen geholpen om zich op een natuurlijke manier blijvend van brandend maagzuur te verlossen zonder allerlei dure tabletten, medicijnen of ingrepen. Over de Auteur

Ebooks Enzo biedt een groeinde collectie aan Nederlandse informatieproducten zoals e-books en e-cursussen. Ook op het gebied van gezondheid vind je hier diverse uitsekende informatieproducten. De nieuwste toevoeginen vind je op http://ebooks-enzo.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Waarom maagzuur goed voor je is
Waarom maagzuur goed voor je is

€ 22,50
Toon product

Premium Livingful Driehoekig Wigkussen • Leeskussen voor Bed en bank • Traagschuim-hellingkussensysteem Voor Benen En Rugsteunkussen • Zure Reflux • Anti-snurken Brandend Maagzuur • Perfect voor tijdens het Ontspannen, Gamen of TV Kijken • Rugkussen
Premium Livingful Driehoekig Wigkussen • Leeskussen voor Bed en bank • Traagschuim-hellingkussensysteem Voor Benen En Rugsteunkussen • Zure Reflux • Anti-snurken Brandend Maagzuur • Perfect voor tijdens het Ontspannen, Gamen of TV Kijken • Rugkussen

€ 74,99
Toon product

Bullrich Salz® | snelle hulp bij brandend maagzuur en zuurgerelateerde maagklachten - 180 tabletten - Natriumbicarbonaattabletten - Bicarbonaat - Baking Soda tabletten - Natriumbicarbonaat - Zuiveringszout - Maagzout
Bullrich Salz® | snelle hulp bij brandend maagzuur en zuurgerelateerde maagklachten - 180 tabletten - Natriumbicarbonaattabletten - Bicarbonaat - Baking Soda tabletten - Natriumbicarbonaat - Zuiveringszout - Maagzout

€ 10,80
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo