FB pix Stoppen met roken - Artikelpost

Stoppen met roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2675 | Aantal woorden: 385 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel mensen staat het roken van een sigaret gelijk aan een moment ontspanning. Regelmatig wordt daarbij voorbij gegaan aan de negatieve gevolgen die het roken heeft. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die een einde willen maken aan hun rookverslaving of dit in ieder geval overwegen.

Stoppen met roken klinkt eenvoudig, maar dit is het niet. De rookverslaving is een hardnekkige verslaving waarbij ontwenningsverschijnselen optreden als een roker een tijdje niet heeft gerookt. Men kan onrustig worden, concentratieproblemen en hoofdpijn krijgen of last krijgen van lusteloosheid. Veel mensen steken dan maar een sigaret op om deze vervelende  ontwenningsverschijnselen te stoppen.

Maar om de cirkel van het roken en de ontwenningsverschijnselen te doorbreken, moet men stoppen met de toevoer van nicotine. De ontwenningsverschijnselen worden namelijk door het roken veroorzaakt en wanneer iemand niet stopt met roken, zal hij of zij altijd last blijven houden van deze ontwenningsverschijnselen.

Verschillende methoden kunnen worden gebruikt bij het stoppen met roken. Men kan bijvoorbeeld cold turkey gaan, dit betekent dat men van de ene op de andere dag compleet stopt met roken, zonder eerst af te bouwen. Het grote voordeel van de cold turkey methode is dat er nooit meer nicotine het lichaam inkomt. De kans op slagen is simpelweg het grootst. Het grote nadeel van de cold turkey methode is dat de ontwenningsverschijnselen de eerste dagen zeer heftig kunnen zijn.

Een andere methode die we bij het stoppen met roken steeds vaker zien is stoppen met roken via acupunctuur. Er worden daarbij naaldjes op speciale acupunctuurpunten in het oor geplaatst. Plaatsing zorgt ervoor dat de ontwenningsverschijnselen een stuk minder heftig zijn en men meer wilskracht krijgt om te stoppen met roken.

Stoppen met roken kan ook door eerst te minderen met roken. U kunt hierbij gebruik maken met nicotinepleisters, nicotinekauwgom of nicotinezuigtabletten. Via deze middelen krijgt u nog wel nicotine in uw lichaam, maar het feitelijke roken wordt afgeleerd. U kunt dan rustig minderen.

Over de Auteur

De auteur heeft grote interesse in gezondheid en (rook)verslavingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo