FB pix Stoppen met roken - Artikelpost

Stoppen met roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1085 | Aantal woorden: 460 | Datum: | 0 commentaar

 

Stoppen met roken
Dat roken slecht is voor je gezondheid, dat weet iedereen inmiddels wel. Vroeger was dat wel anders. Als iemand oud genoeg werd, vaak nog als iemand nog maar net in de puberteit zat, was het de normaalste zaak van de wereld om hem of haar een sigaret aan te bieden, met de vraag: “Rook jij al?” Roken was normaal. Gelukkig weten we tegenwoordig hoe ontzettend slecht roken is. Het is dan ook niet voor niks dat het op steeds minder plekken toegestaan is om te roken. Het is namelijk niet alleen slecht voor jezelf, maar ook voor de andere mensen om je heen. Stoppen met roken is niet makkelijk, maar het is zeker niet onmogelijk. Zeker als je je goed voorbereidt op wat je kunt verwachten als je gaat stoppen.

 

Wat gebeurt er met je als je stopt met roken?

De meeste mensen voelen zich in eerste instantie een stuk slechter als ze stoppen met roken. En dat is ook logisch. Je lichaam schreeuwt om nicotine. Maar het verlangen naar een sigaret komt ook voor een groot deel voort uit de gewoonte. Maar je kunt je in het begin dus echt rot voelen. Je kunt hoofdpijn krijgen, je somber voelen, je kunt je minder goed concentreren, je wordt sneller boos, je krijgt koude rillingen, enz.
Maar, als je stopt met roken, wordt je gezondheid ook meteen beter. Sommige verbeteringen kun je al na één dag merken, je zal na één dag al voelen dat je meer uithoudingsvermogen hebt. Bovendien zijn je longen dan ook al begonnen met de grote schoonmaak. Je zult minder slijm ophoesten. Na twee dagen kun je al beter ruiken en proeven. Daarna kun je steeds gemakkelijker ademhalen, de kans op een hartaanval zal verminderen, en uiteindelijk zal de vergrootte kans op allerlei nare ziektes verdwijnen.
Daarnaast breng je de gezondheid van anderen niet meer in gevaar, je kleren zullen niet meer stinken, en je spaart daarnaast ook erg veel geld uit als je stopt met roken. Lees voor Tips Stoppen met Roken ook zeker mijn andere artikel!

Over de Auteur

De auteur heeft het stoppen met roken als zeer moeilijk ervaren en heeft nog eens opgeschreven voor zichzelf en andere te helpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo