FB pix Tandarts angst - Artikelpost

Tandarts angst

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2678 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

Tandarts angst is de meest voorkomende fobie in Nederland. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Ongeveer 12% van de bevolking is zelfs extreem angstig en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang dat ze geen tandarts meer bezoeken.

Oorzaken van tandartsangst
Angst voor de tandarts kan meerdere oorzaken hebben. Meestal is deze oorzaak terug te vinden in de kindertijd. Vaak is de angst afgekeken bij de ouders of is het afkomstig van sterk overdreven tandartsverhalen op school. Daarnaast kan de angst ook te maken hebben met een trauma uit het verleden. Als u bijvoorbeeld ooit erg veel pijn heeft ervaren bij een tandarts.

De angst aanpakken
Als het tandarts bezoek wordt uitgesteld is de kans groot dat er vroeg of laat problemen gaan komen met uw gebit. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Tandartsangst bij kinderen kan het beste voorkomen worden door uw kind zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts en hem of haar te laten ervaren dat er niks eng is aan de tandarts. Voor volwassenen die erge tandartsangst hebben is het goed te beseffen dat de tandheelkunde erg is gegroeid en in principe kan tegenwoordig alles pijnloos gedaan worden. Praat er ook eens over met uw tandarts en geef het aan.

Angsttandarts
Bent u nog altijd te bang om een tandarts te bezoeken. Twijfel er dan niet aan om eens op zoek te gaan naar een zo genoemde angsttandarts. Deze tandartsen zijn er in gespecialiseerd mensen te behandelen met extreme tandartsangst. Alles zal gaan op uw gewenste tempo en als u wenst kunt u zelfs geheel onder narcose gaan.

Tandheelkundig Centrum Beuningen
Een van deze angsttandartsen is Tandheelkundig Centrum Beuningen. Deze moderne tandartsenpraktijk kijkt met een frisse blik op de hedendaagse tandheelkunde. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en materialen. Hier staat u als klant centraal en wordt er met een persoonlijke benadering gekeken naar het juiste zorgplan. U kunt bij onze tandarts terecht met al uw gebitsproblemen. Daarnaast kunt u hier ook geheel onder narcose en zijn er diverse chirurgische behandelingen die gewoon in de praktijk kunnen worden gedaan.

Over de Auteur

Tandheelkundig Centrum Beuningen is een tandartsenpraktijk gespecialiseerd in tandartsangst. Ze bekijken samen met de patiƫnten de juiste behandel weg en zorgen voor een oplossing.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo