Teken de petitie: Wij kunnen de internet niet horen! - Artikelpost

Teken de petitie: Wij kunnen de internet niet horen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 381 | Aantal woorden: 368 | Datum: | 0 commentaar

Er wordt nog veel te weinig ondertiteld in het bedrijfsleven. Daar moet snel wat aan veranderen! Vele websites, zoals kranten, overheid en gemeenten voorzien hun video's niet van ondertiteling. Voor overheidswebsites geldt al sinds 2010 dat alle online videobestanden voorzien moeten zijn van ondertiteling voor doven en slechthorenden. (Hoewel in Nederland slechts vier procent van de bijna duizend websites van het Rijk aan de eisen voldoet, volgens Stichting Accessibility, expertisecentrum op het gebied van toegankelijke ICT. Van de gemeentewebsites is dat tien procent.)

Dit jaar kwam her Plan van aanpak voor de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking tot stand. Nu het plan er is, kan er concreet aan de slag worden gegaan met het digitaal toegankelijker maken van Nederland. In het Plan staat beschreven hoe de Rijksoverheid, de departementen, gemeenten en bedrijfsleven concreet aan de slag kunnen gaan met de implementatie van het VN-verdrag.

Door deze petitie te tekenen werk je actief mee om deze toegankelijkheid en de toepassing van WCAG (Web Content Accessibility Guidelines van 28 Februari 2017) richtlijnen voor websites bij het bedrijfsleven te realiseren. Hoe meer stemmen klinken, hoe beter ze luisteren. Dus kom op voor ondertiteling! Teken hier: https://www.petities24.com/wij_kunnen_de_internet_niet_horen

Vertel zo veel mogelijk mensen over deze petitie. Hoe meer handtekeningen deze petitie krijgt, hoe meer aandacht hij zal krijgen van de media en de besluitvormers.Over de Auteur

Hans van Hoek is eigenaar van TransQuest die ondertitels maakt voor multimedia-presentaties, documentaires, promotionele- en instructievideo’s en interne/externe communicatie voor klein- middel en grootbedrijf.  Voor niet-zakelijke klanten ondertitelen zij video’s voor Facebook, YouTube, Vimeo en vele andere video sites.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo