Tips om dagelijks voldoende te bewegen - Artikelpost

Tips om dagelijks voldoende te bewegen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 212 | Aantal woorden: 613 | Datum: | 0 commentaar

Beweging en voeding zijn de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden van ons bestaan. Niet voor niets zijn we ons er steeds meer van bewust dat een gezonde leefstijl een positieve uitwerking heeft op zowel onze lichaam als ons brein. Het is dus belangrijk, naast dat je gezond eet, je ook zorgt voor voldoende beweging. Vind je het lastig om voldoende te bewegen, dan kun je met een aantal praktische tips toch aan je dagelijks beweging komen. Je hoeft immers geen uren te wandelen, het advies is om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kan zowel een wandeling zijn, maar ook hardlopen en de sportschool volstaan.  Met deze tips kom jij gemakkelijk aan je 30 minuten beweging

Wandelen

Wandelen is één van de meest eenvoudige methodes om je dagelijkse 30 minuten beweging te behalen. Hiervoor hoef je dus niet perse de sportschool in te duiken om vervolgens voor je work-out een half uur te gaan wandelen op de loopband. Je kunt afspreken dagelijks in je pauze te kiezen voor een rondje rondom het bedrijventerrein. Is dit geen optie, overleg dan met je partner als je het leuk vindt, om iedere avond na het eten even een minuut of 30 te gaan wandelen. Kortom, voldoende mogelijkheden om aan je dagelijkse beweging te komen.

Thuis

Ook thuis zijn er tal van mogelijkheden om voldoende beweging te krijgen. Zo kun je gebruik maken van de trap om verschillende step up te doen. Ook kun je voor de televisie verschillende oefeningen doen, die eenvoudig online te vinden zijn. Zoals je zien biedt ook ons huis tal van mogelijkheden om aan onze beweging van 30 minuten per dag te komen. Lukt het je niet, zorg er dan voor dat je de tijd constructief plant. Je hoeft namelijk niet 30 minuten aaneengesloten te bewegen, dus een kwartier wandelen in de pauze om vervolgens ’s avonds thuis nog een kwartier te gaan wandelen volstaat ook. Ben je lichamelijk ietwat gehavend, dan kan het verstandig zijn een met een fysio in gesprek te gaan. Zij kunnen je vaak voorzien van voldoende oefeningen die in combinatie met de conditie van jouw lichaam uitgevoerd kunnen worden.
Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo