FB pix Tips tegen stress - Artikelpost

Tips tegen stress

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2263 | Aantal woorden: 407 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je stress hebt lijkt het lastig om even een moment te vinden voor jezelf. Je kunt toch met een aantal activiteiten wat ontspanning vinden. Dit artikel geeft een aantal tips voor wat u kunt doen tegen stress. Een goede afleiding tegen stress is sporten. U kunt bijvoorbeeld gaan fitnessen, hardlopen of een stuk gaan fietsen. Ook wint squash steeds meer aan populariteit en is het een goede manier om de stress even van u af te zweten.
Stress en sporten
Wanneer je sport maak je in je hersenen positieve stofjes aan. Hierdoor voel je je goed. Dit effect wordt ook wel de "natural high" genoemd. Hierdoor leer je ook buiten het sporten om gemakkelijker te ontspannen. Het is dan ook zo dat sporters vaak lekker in hun vel zitten, als gevolg van de stofjes in de hersenen die door sporten worden aangemaakt.


Stress en denksport
Vaak zijn mensen met stress op zoek naar afleiding. Denksport is een goede optie. Spelletjes zoals sudoku en schaken werken ontspannend. Bij denksport worden de logische functies van de hersenen gebruikt. Hierdoor wordt je even afgeleid tegen stress.


Stress en meditatie

Iemand met veel stress zal niet meteen zin hebben om te mediteren. Toch is meditatie een goede oefening tegen stress. Met meditatie leer je je focussen. Je brengt je aandacht steeds weer terug naar je ademhaling wanneer er een gedachte over iets anders door je hoofd vliegt. In het begin zal dit niet gemakkelijk zijn. Maar zodra je meer geoefend hebt zul je merken dat je meer rust in je hoofd krijgt.

 

Stress en vakantie

Soms is het stress werkgerelateerd en kun je het tijdelijk oplossen door vakantie te nemen. Komt het echter vaak voor dan kun je kijken of de werkdruk niet te hoog is. Is het structureel dan zul je met een manager moeten praten over de werkdruk of een minder stressvolle baan moeten zoeken om het probleem op te lossen. Soms is kiezen voor de gezondheid beter dan kiezen voor het geld

Over de Auteur

Ik verdiep mijn in gezondheidsgerelateerde zaken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo