Tips voor een gezonder leven - Artikelpost

Tips voor een gezonder leven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 185 | Aantal woorden: 704 | Datum: | 0 commentaar

We zijn allemaal druk, houden van makkelijk en genieten uitgebreid van lekker eten en drinken. Allemaal leuk natuurlijk, maar op den duur zal je hier de effecten gaan merken. Met deze tips houd je je leven gemakkelijker in balans.

Sporten

Voor veel mensen is sporten een uitlaatklep. Als het druk is op het werk of je hebt veel aan je hoofd, is sporten de ideale manier om even je hoofd leeg te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens gezond. Sporten kan overal; in de sportschool, buiten of gewoon thuis. Om thuis te sporten heb je weinig nodig, vaak heb je aan je eigen lichaamsgewicht genoeg. Wil je het iets moeilijker voor jezelf maken, dan zijn er bepaalde attributen die je kan aanschaffen en die niet veel ruimte in beslag nemen. Een weerstandsband bijvoorbeeld. Dit is een elastische band die je gebruikt om extra weerstand te creëren. Met deze band kan je arm en beenoefeningen zoals de squat of plank zwaarder maken. Daarnaast kan je een set dumbells aanschaffen. Dumbells zijn gewichten die je bij kan gebruiken om je armen te trainen.

Ritme

Met een drukke werkweek blijft er niet veel tijd over voor gezellige dingen. In de korte tijd dat je vrij bent, wil je natuurlijk allerlei leuke dingen doen. Om zoveel mogelijk in je vrije tijd te kunnen doen, ga je waarschijnlijk op onregelmatige tijden naar bed. Om dit op de lange termijn goed vol te kunnen houden, is ritme belangrijk. Probeer op vaste tijdstippen op te staan en te gaan slapen, zeker doordeweeks. Hierdoor kan je per nacht genoeg slaap pakken en maakt het niet uit als je een keer een nacht door gaat halen.

Gezond eten en drinken

Wij houden allemaal van lekker eten, vaak ook in grote hoeveelheden en met veel vet. Maar wat we eten heeft natuurlijk ook invloed op je energie en gezondheid. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk gezond te eten en drinken. Door gevarieerd te eten met veel groente en fruit, krijg je de juiste voedingsstoffen binnen. Weinig alcohol helpt hier ook bij. Natuurlijk kan je nog steeds genieten van een glas bier of wijn op zijn tijd, maar drink met mate. Door gezonder te eten en drinken verminder je het risico op verschillende ziektes en gezondheidsklachten. Daarnaast zal je ook genoeg energie hebben voor allerlei leuke dingen.Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Medipreventie!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo