FB pix Tips Voor Een Mooier Leven - Artikelpost

Tips Voor Een Mooier Leven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1532 | Aantal woorden: 797 | Datum: | 0 commentaar

Je leven is een mooi verhaal die je voortdurend aan het schrijven bent. Je hebt zelf de pen in hand, alhoewel het lijkt vaak zichzelf te schrijven.

Maar je hoeft alleen te beslissen het controle te nemen om je verhaal te laten lopen zoals jij dat wil.

 Ondanks hoe je leven er nu uitziet, je kan beginnen, nu, om de plot van je verhaal een nieuwe wending te geven – waar doelen worden bereikt; waar angsten worden verslaan; waar beperkende gedragspatronen worden vervangen door creatieve, effectieve en passievolle activiteiten; en alle nieuwe hoofdstukken overvloeien met liefde en geluk.

Begin deze eerste dag van de rest van je leven met een bewust en vastberaden glimlach – en volg deze tips voor een mooier leven...

 

    Bewonder het leven.

Neem een dag, of een week vrij van de krant of het journaal... van de zorgen en drukte van de wereld. Gebruik de tijd om allen te zitten en rustig nadenken over het leven – deze ervaring dat wij het leven noemen. Denk na over het wonder – herinner je hoe spannend alles was als kind, en wees nieuwsgierig weer. Wees dankbaar voor de kleine wonders zoals bloemen en bladen, vogels en vlinders. En van grotere zoals onze zon en de Aarde.

Neem een hoopje zout korrels in je palm en bewonder de relatie tussen deze minuscuul kristallen en de blinkende sterren in de nacht hemel. Probeer alle atomen in een zout korrel te voorstellen als een miniatuur universum. Het wonder van het leven en het hele universum is te belangrijk te vergeten in onze dagelijks drukte.

 

    Bewonder de mens.

Het lijkt of mensen ons leven bepalen. Dat ze het verpesten met hun regels, of ons in de weg staan met hun verwachtingen. Het lijkt of ze de wereld en zichzelf willen vernietigen. Het lijkt alsof ze de oorzaak zijn van al onze ellende. Maar, voor de afwisseling, kijk even naar de mens alsof jij een buitenstander bent. Observeer ze, en focus op alle mooie dingen die ze kunnen creëren en doen...

Al hun creatieve prestaties: muziek, kunst, gebouwen en steden – hoe ze prachtig kunnen zingen en schrijven – hoe ze zo uitbundig en vrolijk kunnen lachen – hoe ze zo sierlijk kunnen dansen, en zo krachtig sporten.

Kijk naar hun sociale waarden: hoe ze elkaar helpen – hoe ze elkaar lief kunnen waarde,hebben. Bewonder ze, gun ze hun eigen prestaties en successen, zie ze als de nieuwsgierig, creatief, werkzame schepsels die ze zijn – maar zie ze ook als kinderen, bang in een grote wereld die ze niet begrijpen, op zoek naar aandacht,acceptatie, liefde, steun, leiding, begrip en bescherming. Bewonder ze en wees dankbaar dat je erbij hoort.

 

    Bewonder jezelf.

Herinner je je aan hoe uniek jij bent. Herinner je je waarde. Denk aan momenten dat je iemand hebt geholpen, beschermd, getroost, gesteund, leiding gegeven, aan het lachen gebracht, liefde hebt gegeven, gelukkig hebt gemaakt, een compliment hebt geschonken... alle momenten dat jij voor iemand er was.

Denk ook aan momenten dat je anderen hebt gewaardeerd en hun daarover verteld. En stel je voor hoe belangrijk jij was voor deze personen in deze momenten. Dit zijn de momenten van je grootste belang – het ware maatstaf voor je waarde.

 

Een mooi leven zit altijd op je te wachten... laat hem niet te lang zitten.

 Over de Auteur

Leer hoe je effectieve doelen stelt, versla je angsten, voorkom uitstel gedrag en bereik je doelen stap voor stap.

Mike Monaghan schrijft over Persoonlijke Groei kwesties op zijn website NL Artikelen.com

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo