Tips voor het gezond verwerken van PUR en PIR Isolatie - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips voor het gezond verwerken van PUR en PIR Isolatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Martine
Gezien: 218 | Aantal woorden: 454 | Datum: Wed, 22 Nov 2017 | 0 commentaar

Je hebt PIR isolatie en PUR isolatie maar wat is nu het grote verschil tussen beide materialen. PIR is kwalitatief beter dan PUR. De receptuur van PIR is verbeterd maar is nog steeds een vergelijkbare kunststof. Dit zorgt ervoor dat PIR isolatie een hogere isolatiewaarde heeft en het materiaal is brand veiliger. Ook zijn de PIR isolatie platen steviger en heeft een hogere drukvastheid.

PUR en PIR isolatie is een materiaal wat gebruik wordt voor het isoleren van bijvoorbeeld een dak, vloer of muur. Maar ook kun je het gebruiken om uw zink maatwerk te isoleren. Het isolatie materiaal wordt op veel verschillende terreinen gebruikt. De PUR en PIR isolatie is verwerkt met een chemische materiaal dat goed tegen vocht kan. Het chemische materiaal wordt geproduceerd op basis van hergebruikte bio grondstoffen. Tijdens het proces van het verharden van de PUR isolatie is schuimvorming nodig. Dit gebeurd doormiddel van water en een blaasmiddel. Hierdoor zullen er luchtbellen ontstaan. Als je denkt aan je gezondheid is het belangrijk om even stil te staan. Want er komen nogal veel schadelijke stoffen vrij tijdens het spuiten van PUR. Houdt rekening met een goede ventilatie. De stoffen die vrijkomen zorgen voor irritatie van ogen en luchtwegen en als je last hebt van astma of eczeem dan is het goed om jezelf hier tegen te beschermen. Denk hierbij aan een mondkapje handschoenen of een veiligheidsbril.
Ook de GGD krijgt steeds meer te maken met gezondheidsklachten in relatie met PUR isolatie. Hoofdpijn, huidirritatie, geuroverlast, vermoeidheid, kortademigheid en geïrriteerde slijmvliezen. Dit zijn de gezondheidsklachten waarmee de meeste mensen een bezoek brengen aan de GGD. De GGD volgt de ontwikkelingen rond de gezondheidsklachten in relatie met PUR isolatie nauwlettend. De GGD kan u eventueel door verwijzen naar een gespecialiseerde arts. De gevaarlijke stoffen uitdampen zullen hierdoor eerder opgemerkt worden en kan hierdoor eerder opgelost worden.

Het is erg van belang dat je jezelf goed beschermd als je PUR of PIR isolatie gaat verwerken. Daarbij is PUR isolatie schadelijker dan PIR isolatie. Mocht je toch nog last krijgen van gezondheidsklachten kun je contact opnemen met uw huisarts of GGD.

Over de Auteur

PUR en PIR isolatie is een materiaal wat gebruik wordt voor het isoleren van bijvoorbeeld een dak, vloer of muur. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[313 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[108 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo