FB pix Overgewicht: te weinig wilskracht of ligt het aan de omgeving - Artikelpost

Overgewicht: te weinig wilskracht of ligt het aan de omgeving

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1717 | Aantal woorden: 645 | Datum: | 0 commentaar

 

Meer dan de helft van de mensen heeft overgewicht. Hebben we te weinig wilskracht of komt het door de omgeving ?

Het percentage overgewicht is onder volwassenen in 30 jaar met 50 % gestegen. De helft van de mannen is te dik en 40 % van de vrouwen kampt met overgewicht. Ook het aantal jongeren met overgewicht is met 40 % gestegen. (13,7 % van de jongens en 13 % van de meisjes is op dit moment te zwaar). Wereldwijd is het aantal mensen met overgewicht enorm: 1,6 miljard mensen hebben overgewicht en 400 miljoen zelfs obesitas. Zoals het er nu uitziet stijgt dit aantal in 2015 tot 2,3 miljard mensen met overgewicht en 700 miljoen met obesitas.

De reden van deze stijging is complex: Er zijn veel apparaten ontwikkeld die het leven veel makkelijker maken. We gaan vaker met de auto, hebben vooral een zittend beroep en waar je ook komt: vet en zoetigheid is overal te vinden. De wilskracht is niet afgenomen. Echter, deze is maar beperkt en groeit niet mee met het aanbod dat ons zwaarder maakt.

Overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt door, zoals we dat noemen een positieve energiebalans. We eten elke dag zo'n 300 - 400 kcal. te veel en zo kom je langzaam aan. Op den duur is het heel waarschijnlijk dat onze lichamelijke gezondheid in het geding komt. Obesitat veroorzaakt ziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, artrose en zelfs kanker.

Maar wat is 'te zwaar'

Te zwaar is een BMI van meer dan 25. Je hoeft natuurlijk niet in paniek te raken als je 1 of 2 kilo te zwaar bent, maar als je een ook nog eens rookt en een te hoog cholesterol hebt moet je toch wel een gaan denken aan afvallen.

Je berekent jouw BMI door je lichaamsgewicht te delen met jouw lengte in het kwadraat. Kom je lager dan 18 uit, dan heb je ondergewicht. Tussen de 18 en 25 is prima. 25 - 27 is licht overgewicht 27-30 matig overgeiwicht. Vanaf 30 heb je Obesitas (ernstig overgewicht) en bij 40 zelfs morbide obesitas (zeer ernstig overgewicht).

Op dit moment heeft 27 % van de mannen te veel vet op de buik. Bij vrouwen ligt dit percentage op 39 %. Sinds 1995 is dit percentage schrikbarend gestegen.

Ook kinderen hebben overgewicht, maar langzaam komt ook vanuit de overheid het bewustzijn om daar wat aan te doen.

Afvallen

Het grootste gevaar bij mensen die willen afvallen is dat ze telkens weer zwichten voor één of ander snel dieet. Iedereen wil een snelle oplossing voor een probleem dat heel langzaam is opgebouwd. Maar afslanken gaat niet snel. Niet als je ook wil dat die kilo's er af blijven. Het overgewicht is ook niet in een maand opgebouwd. Afvallen begint al met het laten staan van datgene wat je niet nodig hebt: Iets lekkers bij de koffie. Cup a Soup. Als je tussendoortjes neemt. Hou het dan bij fruit of zoek het aantal calorieën op van datgene wat je op wil eten. Als het er meer dan 100 zijn is het echt te veel.

Afvallen is vooral motivatie, doorzetten en verstandig kiezen. Ook kan je kiezen voor een maaltijdvervanger zoals Herbalife

En mocht je het toch nemen. Verbrandt die extra kilo's dan door te gaan bewegen. Op internet kun je makkelijk zien hoeveel calorieën je verbrandt met welke activiteit.

Dit artikel word je aangeboden door www.topdieet.nlOver de Auteur

Mik Fetter is Onafhankelijk Herbalife en eigenaar van de website www.topdieet.nl. Ik begeleid mensen met overgewicht die willen afvallen. Sinds 2000 heb ik zo al honderden mensen geholpen naar een gezond gewicht.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Afvallen zonder bullshit
Afvallen zonder bullshit

€ 25,99
Toon product

Slimtea -Afslankthee - afvallen met afslank thee - vet verbranden - detox - teatox | verhoogt vetverbranding | onderdrukt eetlust |
Slimtea -Afslankthee - afvallen met afslank thee - vet verbranden - detox - teatox | verhoogt vetverbranding | onderdrukt eetlust |

€ 11,99
Toon product

Lekker snel
Lekker snel

€ 32,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo