FB pix Tranende ogen - Artikelpost

Tranende ogen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1593 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt last van tranende ogen wanneer er tranen worden geproduceerd zonder enige duidelijke reden. Dit kan heel vervelend zijn en er is niet altijd een duidelijke oorzaak aanwezig.

Het wordt veroorzaakt wanneer de tranen niet goed wegstromen (epiphora) of te veel tranen worden geproduceerd (hypersecretie).
Epiphora en hypersecretie kunnen optreden als gevolg van aandoeningen zoals conjunctivitis (oogontsteking), een verwonding aan het oog, of iets irriterend je oog, zoals uitlaatgassen van auto's.

Hoe tranen werken
Tranen zijn voortdurend geproduceerd om de ogen vochtig. Ze worden in de klier boven en buiten elk oog, genaamd de traanklier en in de kleine cellen in het membraan dat de oogbol (conjunctiva) omvat. Wanneer u knippert, zijn tranen verspreid over de voorkant van uw ogen. De tranen weglopen via kleine kanalen bekend als canaliculi, die zich bevinden op de binnenkant van je ogen. De tranen wegvloeien in een traan "sac" voordat stroomt in een buis en in je neus.

Geblokkeerde traanbuis
Als uw traanbuisjes vernauwd of verstopt raken of als u een ooginfectie heeft kunt u overtollige tranen opbouwen. Hierdoor overstromen de traanbuisjes, wat leidt tot een uitholling oog. Als u een geblokkeerde traanbuis heeft kan het water uit je ogen minstens 10 keer per dag niet weg stromen.

Wie worden getroffen door tranende ogen?
U kunt tranende ogen op elke leeftijd krijgen, maar het komt het meest voor bij jonge baby's (0-12 maanden) en mensen boven de leeftijd van 60 jaar. Het kan invloed hebben een of beide ogen en kan wazig zien, pijnlijke ooglid huid en kleverige ogen veroorzaken.

Behandeling van een tranend oog
Behandeling is in milde gevallen niet altijd noodzakelijk. Het hangt af van hoe ernstig uw tranende ogen zijn en wat de oorzaak is. Tranende ogen kunnen in sommige gevallen wazig zien veroorzaken Bijvoorbeeld, als u een geblokkeerde traanbuis heeft kan er een operatie nodig zijn om het te deblokkeren.

Over de Auteur

De eigenaar van de website over ogen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo