Tranende ogen - Artikel Post - Artikel Marketing

Tranende ogen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Bart
Gezien: 1181 | Aantal woorden: 394 | Datum: Thu, 1 Nov 2012 | 0 commentaar

Je hebt last van tranende ogen wanneer er tranen worden geproduceerd zonder enige duidelijke reden. Dit kan heel vervelend zijn en er is niet altijd een duidelijke oorzaak aanwezig.

Het wordt veroorzaakt wanneer de tranen niet goed wegstromen (epiphora) of te veel tranen worden geproduceerd (hypersecretie).
Epiphora en hypersecretie kunnen optreden als gevolg van aandoeningen zoals conjunctivitis (oogontsteking), een verwonding aan het oog, of iets irriterend je oog, zoals uitlaatgassen van auto's.

Hoe tranen werken
Tranen zijn voortdurend geproduceerd om de ogen vochtig. Ze worden in de klier boven en buiten elk oog, genaamd de traanklier en in de kleine cellen in het membraan dat de oogbol (conjunctiva) omvat. Wanneer u knippert, zijn tranen verspreid over de voorkant van uw ogen. De tranen weglopen via kleine kanalen bekend als canaliculi, die zich bevinden op de binnenkant van je ogen. De tranen wegvloeien in een traan "sac" voordat stroomt in een buis en in je neus.

Geblokkeerde traanbuis
Als uw traanbuisjes vernauwd of verstopt raken of als u een ooginfectie heeft kunt u overtollige tranen opbouwen. Hierdoor overstromen de traanbuisjes, wat leidt tot een uitholling oog. Als u een geblokkeerde traanbuis heeft kan het water uit je ogen minstens 10 keer per dag niet weg stromen.

Wie worden getroffen door tranende ogen?
U kunt tranende ogen op elke leeftijd krijgen, maar het komt het meest voor bij jonge baby's (0-12 maanden) en mensen boven de leeftijd van 60 jaar. Het kan invloed hebben een of beide ogen en kan wazig zien, pijnlijke ooglid huid en kleverige ogen veroorzaken.

Behandeling van een tranend oog
Behandeling is in milde gevallen niet altijd noodzakelijk. Het hangt af van hoe ernstig uw tranende ogen zijn en wat de oorzaak is. Tranende ogen kunnen in sommige gevallen wazig zien veroorzaken Bijvoorbeeld, als u een geblokkeerde traanbuis heeft kan er een operatie nodig zijn om het te deblokkeren.

Over de Auteur

De eigenaar van de website over ogen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo