Traplift nodig? Alle informatie op een rijtje - Artikelpost

Traplift nodig? Alle informatie op een rijtje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 258 | Aantal woorden: 999 | Datum: | 0 commentaar

Je verwacht het niet zo snel dat je op een dag misschien een traplift nodig hebt? Vaak zie je zo een hulpmiddel alleen in films of in bejaardentehuizen. Toch kan het geen kwaad om je te verdiepen in de aanschaf en de kosten van een traplift. Je weet maar nooit of je er één moet kopen in de toekomst voor jezelf of je familieleden. In dit artikel lichten we de belangrijkste dingen uit over de aanschaf van een traplift.

 

Redenen voor het kopen van een traplift

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een traplift aan te schaffen:

 

Mobiliteit bevorderen

Ouderen willen het liefst langer thuis blijven wonen. Helaas wordt het voor hun moeilijk als ze dagelijks de trap op en af moeten lopen. Om de mobiliteit te bevorderen en ervoor te zorgen dat zij langer thuis kunnen wonen kan er een traplift aangeschaft worden. Het bestellen van trapliften zorgt ervoor dat ze zelfstandig van de begane grond naar de bovenverdieping kunnen gaan zonder enige inspanning.

 

Tijdelijk in een rolstoel

Het kan voorkomen dat je een ongeluk hebt gehad en tijdelijk met krukken moet lopen of in het ergste geval in een rolstoel zit. Als je in een kamer en badkamer op de bovenste verdieping is dan is het natuurlijk erg lastig en zwaar om constant op en neer te gaan. Het huren van een traplift biedt tijdelijk een oplossing voor dit probleem.

 

Slecht ter been

Mensen die slecht ter been zijn en daardoor moeilijker kunnen bewegen in hun eigen huis ondervinden vaak problemen. Het is niet altijd mogelijk om de slaapkamer en badkamer naar de begane grond te verplaatsen en hierdoor zijn ze vaak gebonden aan één verdieping. Een traplift kan in zulke gevallen de zelfstandigheid en mobiliteit vergroten en hun problemen oplossen.

 

Gehandicapt

Zwaar gehandicapte kinderen kunnen vaak niet zelfstandig door het huis bewegen. Ook voor hun en de ouders is het moeilijk om steeds van de bovenste verdieping naar beneden te kunnen gaan. Door een traplift te plaatsen leren de kinderen zelfstandig van boven naar beneden te gaan en zijn ze minder afhankelijk van de ouders.

 

Financieren van de traplift

De aanschaf van een traplift is niet goedkoop. Een nieuwe traplift kan al gauw rond de € 2000,- kosten. Dit staat los van het installeren van de lift. Ook is de prijs afhankelijk van het soort trap waar de lift op geplaatst moet worden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de traplift. Neem daarom eerst contact op met de verzekering voordat je er een aanschaft. Indien de verzekering de kosten niet vergoed neem dan contact op met de gemeente. Sommige gemeenten hebben namelijk een speciaal potje over voor zulke omstandigheden.

 

Nieuw of tweedehands traplift?

Omdat de aanschaf van een traplift erg prijzig kan zijn, is het goed om bij jezelf na te gaan of er per se een nieuwe traplift nodig is. Een tweedehands traplift werkt namelijk even goed en ziet er vaak ook prima uit. Tevens is het ook mogelijk om een traplift te huren. Dit kan een prima oplossing zijn voor als je tijdelijk een traplift nodig hebt of niet in één keer een groot bedrag kan ophoesten.Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo