Twee oorzaken van buikpijn
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Tentnetwerk | Via Artikel Post
Gezien: 1039 |
Aantal woorden: 404 |
Datum: Sat, 26 Oct 2013 |
0 commentaar
Wellicht wel de meest vookomende lichamelijke klachten bij de mens is buikpijn. Dertig procent van de mannen en veertig procent van het vrouwlijke geslacht heeft wel eens te maken gehad met veel pijn in de maagstreek zoals bijvoorbeeld een blindedarmontsteking. De aanleiding van de hoge percentages komt door het feit dat er erg veel organen zitten in de buik en maag. Twee veelvookomende mogelijke oorzaken van buikpijn zijn buikgriep en blaasontsteking.
Buikgriep
Zoals eerder vermeld is buikgriep een veelvoorkomende oorzaak van buikpijn. Gastro-eneritis is de officiele benaming voor buikgriep. Buikgriep wordt veelal veoorzaakt door virussen of bacteriën. Virussen waar je buikgriep van kunt krijgen zijn het norovirus en astrovirus. Terwijl salmonella en shigella juist de bacteriën zijn die buikgriep veroozaken. Normaliter wordt buikgriep niet behandeld door een huisarts of ziekenhuis. Een paar dagen rusten en goed uitzieken zal de grootste klachten al verhelpen. Wanneer je last hebt van buikgriep is het wel belangrijk goed te blijven drinken. De gevolgen van buikgriep zoals diaree en braken samen met te weinig drinken kan uitdroging tot gevolg hebben.
Blaasonsteking
Een andere veel voorkomende oorzaak van buikpijn is de blaasontsteking. De officiële naam voor een blaasonsteking is cystitis. Een blaasontsteking ontstaat door een bacteriële infectie. De bacterie die de blaasontsteking veroorzaakt draagt de naam Escherichia coli. Escherichia coli is een bacterie die voornamelijk voorkomt in het genitale gebied bij mensen. De verschijnselen die zich voordoen bij een blaasonsteking zijn het constante gevoel hebben dat je moet plassen, Een branderig gevoel wanneer u aan het plassen bent. Tevens kan bij een blaasonsteking de urine een sterk ruikende lucht hebben en troebelig lijken. Daarnaast kan er ook een drukkend, ongemakkelijk gevoel op de onderbuik ontstaan. Wanneer je veel last hebt van de blaasontsteking is het verstandig om contact op te nemen emt de huisarts. Deze zal in de meeste gevallen een antibiotica voorschrijven om de blaasonsteking te behandelen. Welke antibiotica en de duur om de antibiotica in te nemen is verschilt per persoon.
Over de Auteur
TentNetwerk is een groot netwerk aan Nederlandse websites met betrekking tot medische aandoeningen en gezondheid.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen