Uitslapen ongezond? - Artikel Post - Artikel Marketing

Uitslapen ongezond?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sannevermeulen
Gezien: 423 | Aantal woorden: 639 | Datum: Mon, 8 Dec 2014 | 0 commentaar

Je kent het vast wel. Je hebt heel de week hard gewerkt en weinig geslapen, maar dan is het weekend. Even heerlijk uitslapen. Maar is dat wel zo gezond? Het antwoord is nee, bijslapen is op de lange termijn ongezond.Onderzoek wijst uit dat een chronisch verstoorde slaap een risicofactor is voor de ontwikkeling van ziekten als diabetes en overgewicht.

 

Er is onderzocht wat het effect is van een chronisch slaaptekort op ratten. Zo is aan kunnen tonen dat verstoorde slaap leidt tot een verhoging van bloedglucosewaarden. Zo is geconcludeerd dat de ratten glucose-intolerant worden, dit is ook de eerste stap in de ontwikkeling van type 2 diabetes.

 

Oud onderzoek wijs uit dat slaaptekort bij ratten juist leidt tot verlies van lichaamsgewicht. Zo is ontdekt dat dit wordt veroorzaakt door een verhoging van de energie-uitstoot tijdens slaaptekort. Echter, wanneer de periodes van slaaptekort worden afgewisseld met periodes van rust, komen de ratten aan in gewicht.
Herstellen

De afwisseling van slaaptekort en herstelslaap is iets dat in het dagelijks leven van mensen regelmatig voorkomt. Dus slaaptekort gedurende de week en bijslapen in het weekend. Ander onderzoek wijst uit dat herstelslaap belangrijk is voor verschillende fysiologische processen, maar het blijkt dus dat een continue afwisseling van slaaptekort en herstelslaap schadelijk kan zijn voor de energiehuishouding en dus een risicofactor kan zijn voor de ontwikkeling van metabole ziekten.


Een goed bed

Het komt ook regelmatig voor dat mensen gewoon slecht slapen omdat hun bed of matras versleten is en toe zijn aan een nieuwe. Als je slaapt in een slecht bed, dan kan het zijn dat je vermoeid wakker wordt en heel de dag vermoeid blijft. In dat geval kun je het beste een nieuwe bed kopen. Dit is erg gemakkelijk bij één van de winkels van AltijdGoedSlapen. Probeer het bed in de winkel even uit en vraag hulp van één van de verkopers. Zo weet je zeker dat het probleem niet aan je bed ligt.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen schrijft graag over diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo