Uw ogen laten laseren? - Artikelpost

Uw ogen laten laseren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 935 | Aantal woorden: 359 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen in Nederland hebben in meer of mindere mate oogproblemen, zeker naarmate de leeftijd toeneemt. Veel oogafwijkingen kunnen worden gecorrigeerd door het dragen van bril of contactlenzen. In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk maar er worden ook wel chirurgische ingrepen verricht zoals ooglaserbehandelingen waardoor het dragen van een bril of contactlenzen niet meer nodig is. De verschillende ooglaserbehandelingen waarbij de onjuiste lichtbreking van het oog worden gecorrigeerd, vallen onder de verzamelnaam Refractieve oogchirurgie. Door ooglaseren worden afwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid en cilinderafwijkingen blijvend verholpen. Hieronder een korte uitleg over de ingreep in de praktijk.

Ooglaseren in de praktijk

Tijdens de behandeling wordt met een laser de vorm van het hoornvlies aangepast om de juiste lichtbreking te realiseren. Een andere techniek waar gebruik van wordt gemaakt is de contactlensimplantatie. Hierbij wordt een nieuwe lens geïmplanteerd bovenop uw natuurlijke lens, dus als het ware er over heen geplakt. Ooglaserbehandelingen worden al ruim 20 jaar toegepast en uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies na de operatie goed en stabiel herstelt. Lensimplantaties worden zelfs al veertig jaar uitgevoerd waarbij het implantatiemateriaal op lange termijn heel goed wordt verdragen. Uiteraard spelen ook uw persoonlijke wensen en het vooronderzoek van de oogchirurg een grote rol in de keuze voor de ooglasertechniek. Tijdens het vooronderzoek krijgt u ruim de tijd om vragen te stellen en wordt u zo goed mogelijk ingelicht over de procedure en de verdere gang van zaken.

Is een ooglaserbehandeling gevaarlijk?

Kan iedereen een dergelijke ooglaserbehandeling ondergaan en zitten er risico’s vast aan ooglaseren? Bij moderne ooglaserbehandelingen ontstaan zelden complicaties, maar er kunnen altijd complicaties ontstaan, net als bij iedere chirurgische ingreep. Bovendien zijn eventuele complicaties als gevolg van het ooglaseren vrijwel allemaal weer te verhelpen. Voorbeelden van complicaties zijn: een verhoogde oogdruk, verhoogde gevoeligheid voor licht, littekenvorming of een infectie.Over de Auteur

Ooglaseren iets voor u? Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg is de meest ervaren kliniek van Nederland op het gebied van ooglaserbehandelingen en lensimplantaties.

 

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Natuurlijk zien en de Bates Methode
Natuurlijk zien en de Bates Methode

€ 29,00
Toon product

Alles Over Ooglaseren
Alles Over Ooglaseren

€ 39,95
Toon product

Ooglaseren
Ooglaseren

€ 39,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo