Veel zorgen over PGB - Artikelpost

Veel zorgen over PGB

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 864 | Aantal woorden: 495 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn grote zorgen over het schrappen van de dagbesteding binnen het PGB. Vanaf 2015 zouden de gemeenten namelijk de verantwoording nemen voor de begeleiding. Maar veel gemeenten krijgen geen budget om dit te realiseren, omdat er bezuinigd moet worden binnen de gemeenten. In 2013 zou dan niemand verantwoordelijk zijn voor deze vorm van zorg, en in 2015 is het dan nog maar de vraag of dat de gemeente passende zorg kan bieden/leveren. De dagbesteding zou leiden tot een gemiddelde kostenbesparing van 7500 euro per cliënt per jaar. De voorzitter van de Branchevereniging Kleinschalige Zorg, Mark van Barschot, geeft aan dat niet alleen een onmisbare schakel in effectieve zorg aan zorgbehoevenden verloren dreigt te gaan, maar dat ook duizenden banen in gevaar dreigen te komen. Dit zou volgens hem dan weer leiden tot een groot investeringsverlies van veel kleine ondernemers in de zorg.

 

Invoering veranderingen

2013 is vooral het jaar van de voorbereiding en het bekijken van de mogelijkheden. Er wordt nog veel onderzoek gedaan, maar over een klein half jaar zullen de eerste grote veranderingen worden ingevoerd. 2014 is het jaar van verandering en ook 2015 zal hier nog een grote rol in spelen. In 2013 wordt er al wel veel gecontroleerd op fraude met een PGB. Er wordt gekeken of dat mensen het PGB aan de juiste zaken besteden en niet in eigen zak steken of hiervan op vakantie gaan. Veel fraude wordt gepleegd door bemiddelingsbureaus, zij zouden geld aanvragen voor mensen die hier niets van weten. Dit geld zouden zij dan innen en wegsluizen zonder dat de mensen er iets vanaf weten. Deze vorm van fraude moet harder worden aangepakt. Momenteel wordt 5% van de budgethouders gecontroleerd, dit moet naar 20% in 2013 en 2014. Over de Auteur

Hallo, ik ben Peter en ik verleen begeleiding betaald vanuit een PGB aan mensen met een beperking of rugzakje uit Friesland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo