Veilig werken in de zorg met een alarmknop bij de hand - Artikelpost

Veilig werken in de zorg met een alarmknop bij de hand

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 273 | Aantal woorden: 813 | Datum: | 0 commentaar

Werken in de zorg is vaak erg mooi en dankbaar werk. Het is wel zo dat je in dit vakgebied heftige dingen zal meemaken. Zeker als je binnen een bepaalde zorginstellingen werkt, is de kans op vervelende situaties groter. Dit is erg vervelend, maar het is helaas niet te voorkomen. Indien er zich een vervelende of zelfs gevaarlijke situatie voordoet is het belangrijk dat je snel veilig wordt gesteld. Dit is tegenwoordig gelukkig mogelijk met dank aan de alarmknop.

Iedereen zal een eigen persoonlijke alarmknop bij de hand moeten hebben

Er zijn tegenwoordig alarmknoppen die je in kunt drukken als er zich een gevaarlijke of bedreigende situatie voordoet. Dit is erg fijn want zo zal iedereen die binnen de zorg werkt en gebruik maakt van een alarmknop, veilig zijn tijdens het werk. Als iedereen binnen een zorginstelling in verschillende kamers of ruimtes werkt, is het van belang dat iedereen een eigen persoonlijke alarmknop op zak heeft. Dan kan er makkelijk alarm geslagen worden als dit nodig is. Je kunt een persoonlijke alarmknop op secure2go.nl kopen. Dit is een betrouwbaar bedrijf die gespecialiseerd is in beveiliging.

Wat is een persoonlijke alarmknop precies?

Een persoonlijke alarmknop is een klein kastje met een knop erop wat je makkelijk bij je kunt dragen. Als er zich een dreigende of gevaarlijke situatie voordoet, kan je op de knop drukken. Als je op de knop drukt, zal er een alarm af worden gegeven. Er zijn verschillende mogelijkheden van het verloop van het proces. De persoonlijke alarmknop is speciaal ontwikkeld voor risicovolle beroepen zoals bepaalde beroepen binnen de zorg of Zzp'ers die hele dagen alleen op stap zijn voor hun werk. Tot slot is de persoonlijke alarmknop ook voor mensen die bedreigd worden of recent bedreigd zijn. Het is vrij logisch dat je jezelf dan niet veilig voelt en daarom is een persoonlijke alarmknop ideaal voor dit soort situaties. Het zorgt er dus voor dat het voor iedereen veiliger is om hun werk te doen en kan leven. Daarnaast is het voor je gevoel ook veiliger als je altijd een knop bij je hebt waar je op terug kunt vallen als er iets gebeurd.

Wat gebeurd er als je op de persoonlijke alarmknop drukt?

Een alarmknop is dus ontwikkeld om snel hulp te kunnen vragen bij dreigende of gevaarlijke situaties. Zodra je dan ook op de alarmknop drukt wil je dat er snel hulp komt. Indien er collega’s in de buurt zijn die je kunnen helpen word er een spraakbericht naar hen gestuurd. Daarnaast kan er ook een piep oproep worden gedaan en tot slot kan er een BHV of interventie team gealarmeerd worden. Als je in een dreigende of gevaarlijke situatie zit terwijl er tijdelijk of gewoon nooit collega’s van je in de buurt zijn zal je nog steeds hulp krijgen. Er zal dan namelijk iemand van een gecertificeerde alarmcentrale met je meeluisteren via de persoonlijke alarmknop. Als er zich dan inderdaad iets voordoet kan de politie in worden geschakeld. Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo