Verantwoord gebruik van de zonnebank laat je er nog beter uitzien - Artikelpost

Verantwoord gebruik van de zonnebank laat je er nog beter uitzien

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 170 | Aantal woorden: 507 | Datum: | 0 commentaar

We willen er natuurlijk altijd op ons best uitzien. Vooral met de toename van sociale media, is het uiterlijk nog belangrijker geworden dan het al was en besteden we hier deels bewust en deels onbewust steeds meer aandacht aan. Er zijn verschillende manieren om nog beter voor de dag te komen qua uiterlijk. De ene persoon zit dagelijks in de sportschool of loopt regelmatig hard, terwijl de ander een streng dieet volgt. Ook op het gebied van kleding kun je jouw uitstraling en hoe je eruitziet beïnvloeden. Om jouw huid in een zo mooi mogelijk staat te houden kun je kiezen om onder de zonnebank te gaan. Er zijn echter veel vragen rondom de zonnebank en negatieve verhalen rondom het gebruik. Het is dan ook belangrijk dat wanneer je regelmatig gebruik maakt van de zonnebank, je dit op een verantwoorde manier doet.

Bepaal je eigen huidtype voor je gebruik gaat maken van een zonnebank

Voordat je kan beginnen met verantwoord gebruik van de zonnebank, is het belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt. Verschillende huidtypes reageren namelijk anders op de zonnebank. Op dit gebied worden huidtypes vaak ingedeeld in vier categorieën, waarbij type 1 heel licht gekleurd is en niet snel bruin wordt. Dit huidtype gaat vaak samen met sproeten en rood of blond haar en verbrandt relatief snel. Mensen met dit huidtype wordt het dan ook afgeraden om gebruik te maken van de zonnebank. Huidtype vier is een natuurlijk getinte huid die vrijwel nooit verbrandt. Type twee en drie liggen hier tussenin. Door jouw huidtype te checken kun je de duur van jouw zonnebanksessies en ook hoe vaak je de zonnebank mag gebruiken afstemmen.

Geef je huid de tijd om tot een resultaat te komen

Een veelgemaakte fout die ook bijdraagt aan de soms slechte reputatie van het gebruik van de zonnebank, is de ongeduldigheid van mensen na het gebruik. Het bruiningsproces van de huid is niet iets dat direct werkt en hier gaat tijd overheen. Wanneer je thuis een zonnebank gebruikt, is het zeer belangrijk dat je de instructies goed doorleest en nooit over de geadviseerde tijden of standen heengaat. In een zonnestudio kun je altijd advies vragen van een professional om ervoor te zorgen dat je verantwoord zont. Soms komen mensen onder de zonnebank vandaan en zijn ze teleurgesteld niet direct resultaat te zien. Een gevolg kan zijn dat sommige mensen langer onder de zonnebank blijven of nog meer bronscrème gebruiken. Door dit te doen kan de huid beschadigen en kun je verbranden met vervelende gevolgen op de lange termijn. Wees daarom bij het gebruik van de zonnebank geduldig en geef je huid de tijd om te herstellen en bij te kleuren.Over de Auteur

Linde is consulente bij een zonnestudio.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo