Verpakkingen redden levens - Artikel Post - Artikel Marketing

Verpakkingen redden levens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Ruitenbeek
Gezien: 697 | Aantal woorden: 446 | Datum: Thu, 8 Dec 2011 | 0 commentaar

 

Dat verpakkingen voor betere houdbaarheid zorgen weet u vast wel, maar wist u ook dat verpakkingen erg van belang zijn voor uw gezondheid? Overal om u heen worden verpakkingen gebruikt en veel daarvan zijn ten behoeve van uw welzijn. Hier zijn talloze voorbeelden van de noemen.

Verpakkingsmateriaal in de zorgsector

Sowieso in de medische sector zijn verpakkingen van cruciaal belang. In ziekenhuizen moet alles steriel zijn, en dit is onmogelijk zonder verpakkingen. Vrijwel alles waarmee u wordt behandelt is verpakt. Schaartjes, naalden, buisjes en messen hebben stuk voor stuk een steriele verpakking gekregen. Veel van deze artikelen komen gloednieuw uit de fabriek, bijvoorbeeld slangetjes. Artikelen van RVS, zoals messen en scharen, worden na gebruik opnieuw steriel gemaakt en dan verpakt. Zonder verpakkingen was de medische zorg nooit geworden wat het nu is.

Luchtdicht verpakken door lasapparaten

Nog een belangrijke sector is die van etenswaren. Natuurlijk is voedsel langer houdbaar door de verpakking, maar deze werkt ook beschermend. Niet zozeer bescherming tegen beschadiging is hier relevant, maar bescherming op microniveau. Met name vacuümverpakkingen maken het leven van bacteriën een stuk lastiger. De oppervlakte van de verpakkingen is bacteriedodend en door het vacuüm is er geen zuurstof. De bacterie maakt dus vrijwel geen kans dankzij de verpakking die geseald is door speciale lasapparaten. Dit is weer zo’n voorbeeld waar je vaak niet bij stil staat.

Hygiëne in huis

Als laatste voorbeeld de hygiëne in huis. Vooral voor baby’s is het van belang dat de omgeving schoon is, zodat ze zo weinig mogelijk bacteriën binnen krijgen. Ook hier spelen verpakkingen weer een rol. Een groot deel van de babyartikelen is verpakt om verschillende redenen. Ten eerste weet je zo zeker dat de artikelen nieuw zijn en ten tweede weer de bescherming tegen bacteriën. Eigenlijk zijn verpakkingen dus van levensbelang.

Een verpakking is dus veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Ze zorgen dat u geopereerd kan worden, niet ziek wordt van voedsel en in geval van uw kinderen kunnen ze zelfs levensreddend zijn. Veel belangrijker dan u waarschijnlijk had gedacht.Over de Auteur

Geinteresseerd in schrijven, reizen gezondheid en technologie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo