Verzuren van het lichaam veroorzaakt jicht, artrose en vele andere aandoeningen door verzuring - Artikelpost

Verzuren van het lichaam veroorzaakt jicht, artrose en vele andere aandoeningen door verzuring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 599 | Aantal woorden: 686 | Datum: | 0 commentaar

Natuurgeneeskundige besteden veel aandacht aan de pH-waarde van het lichaam. Een lichaam met een verstoorde zuur base  balans is vatbaar voor veel lichamelijke ongerieven. Zodra overtollige zuren niet toereikend worden geneutraliseerd kunnen ze opgeslagen worden in het lichaam. Urinezuurkristallen worden gevormd door overtollige urinezuren. Hierdoor wordt jicht of nierstenen veroorzaakt. Zuren kunnen ook worden opgeslagen door ze af te zetten in spier- en bindweefsel. Hierdoor ontstaan klachten als fibromyalgie. Om voldoende te kunnen alkaliseren moet men dagelijks ongeveer 80% alkaliserende voeding en 20% verzurende voeding binnen krijgen. Het is echter vrijwel niet mogelijk met onze huidige westerse levensstijl en eetgewoonte hieraan te voldoen. Gemiddeld nuttigen we per dag slechts 40% alkaliserende voedingmiddelen. 

Ook tijdens de stofwisseling in ons lichaam worden er zuren gevormd. Dit ontstaat door verbranding. Daarbuiten zijn er nog vele oorzaken die verzuring tot gevolg hebben. Zo kan een minder gezonde levensstijl zoals roken, alcoholgebruik, stress, dranken met koolzuur en slechte eetgewoonte  verzuring verergeren en versnellen. Een andere oorzaak waarom we minder alkaliserende voeding binnenkrijgen is de verschraling van landbouwgronden. Door verschaling van de grond waarop  gewassen verbouwd worden bevatten deze minder mineralen. Ook gezonde groentes van het land bevatten hierdoor minder mineralen .

Ontzuren, Detoxen, Ontgiften!!

Regelmatig uw lichaam ontzuren en zo de zure afvalstoffen te verwijderen is in het belang van een goed zuur base evenwicht. pH-waardes tussen pH 7.3 en pH 7.5 komen het meest overeen met een gezonde pH-evenwicht. Het lichaam is dan licht alkalisch.  Ook voor de opname van bepaalde voedingsstoffen is een goede zuren-basen evenwicht van belang.  Een mineralen tekort kan leiden tot een minder goede opname van vitamines. Maar wanneer er een zurenoverschot ontstaat openbaren zich ernstigere klachten als chronische hoofdpijn,lusteloosheid en vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen, eczeem, spierpijn na inspanning, gewichtstoename, verstopping, haaruitval, candida (een ernstige vorm van schimmels in de darmen), beslagen tong (is een teken van onvoldoende afvoer van gif en afvalstoffen), slechte adem , cellulitis. Als er niet tijdig ontzuurd wordt en de verzuring kan zich verder ophopen kunnen er aandoening ontstaan zoals artrose of artritis door het onttrekken van mineralen aan de gewrichten; osteoporose (botontkalking) door het onttrekken van calcium en magnesium aan de botten; afzetting van zuurkristallen op de gewrichten, waardoor reuma, artritis of jicht ontstaat; beschadiging van spieren, gewrichtsbanden en pezen door gebrek aan mineralen;  prikkeling van zenuwuiteinden, waardoor pijn en spasmen kunnen ontstaan; spataderen, aambeien, vaatvernauwing en doorbloedingsstoornissen door het onttrekken van mineralen uit het bloed;  colitis, diarree, de ziekte van Crohn, een spastische darm door het onttrekken van mineralen uit de darmwandbekleding; brandend maagzuur en problemen met slikken door het onttrekken van mineralen uit de slokdarmbekleding.

De Wereld Gezondheids Organisatie heeft de oudste geneeskunde te wereld Ayurveda erkend als zijnde geneeskunde.   Ayurveda beteken ’kennis van het leven’€™. Een goede pH-evenwicht is ook bij Ayurveda een van de zaken waar veel aandacht aan geschonken wordt. Het optimaliseren van een goede pH-evenwicht is bij Ayurveda een belangrijke behandelmethode voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Binnen onze praktijk adviseren wij vaak Vayuvit om actief te ontzuren 

Door het daags nuttigen van water met Vayuvit pH-booster gaat u de verzuring te lijf. Het helpt uw lichaam op natuurlijke methode om uw lichaam van giftige zure afvalmaterialen te bevrijden. Het is een suppletie die u helpt bij het verwijderen van opgebouwde zuren en voorkomt opslag van nieuwe zuren. Door enkel 3 á 4 druppels Vayuvit Alkalische pH-druppels aan een glas water van ca. 180ml. toe te voegen verandert u deze in een glas sterk alkalisch water. De pH-waarde zal stijgen tot ca. pH 9,5 en helpt de aanwezige verzuring te verwijderen en nieuwe zuren te neutraliseren.Over de Auteur

Onze goede ervaring met het gebruik van pH druppels om te ontzuren heeft ons doen besluiten deze verder te promoten. De noodzaak voor een gezonde pH balans wordt door artsen nog te vaak onderschat in Nederland. Vayuvit is een product dat de zuur base balans kan herstellen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo