Vestibulaire migraine
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: egwh | Via Artikel Post
Gezien: 666 |
Aantal woorden: 604 |
Datum: Fri, 27 Nov 2015 |
0 commentaar
Migraine
Hevige hoofdpijn die als een aanval optreedt wordt migraine genoemd. Inspanning, licht en geluid kunnen je hoofdpijnklachten laten verergeren. Soms is er ook sprake van misselijkheid. Vaak kun je een migraineaanval voelen aankomen door het zien van flitsen en schitteringen, dit worden aura’s genoemd. Een migraineaanval kan enkele uren tot maximaal 72 uur duren. Medicijnen kunnen soms je klachten en de duur van de aanval verminderen, propranolol bij migraine schijnt erg goed te helpen.
Vestibulaire migraine (VM)
Bij migraine komen vaak ook aanvallen van (draai)duizeligheid voor. Artsen hebben vastgesteld dat dit met elkaar te maken kan hebben. Vestibulaire migraine (VM) wordt als een specifiek soort migraine beschouwd. Een diagnose kan gesteld worden bij terugkerende migraine hoofdpijnaanvallen en minstens vijf periodes van (draai)duizeligheidsklachten. De duizeligheid bij vestibulaire migraine kan spontaan of door een prikkel beginnen. Zo’n prikkel kan een hoofdbeweging zijn of drukte in de omgeving. De duizeligheidsklachten kunnen enkele minuten, enkele uren of enkele dagen duren. Om te voorkomen dat ten onrechte een diagnose VM gesteld wordt, worden eerst andere mogelijke oorzaken voor duizeligheid uitgesloten.
Ziekte van Ménière
Bij de ziekte van Ménière treden ook duizeligheidsklachten op. Daarnaast zijn er klachten van gehoorverlies en oorsuizen. Vaak wordt er een drukgevoel in het oor ervaren. De ziekte kan in één of in beide oren optreden. De klachten kunnen in wisselende mate aanwezig zijn.
De goede diagnose
In het verleden hebben veel mensen ten onrechte de diagnose ziekte van Ménière gekregen, terwijl ze achteraf de aandoening VM hebben. Voor een goede behandeling is het van belang dat er een juiste diagnose gesteld wordt. Bespreek dit in geval van twijfel met je arts. De behandeling van VM kan plaatsvinden door het innemen van bijvoorbeeld een Bètablokker of een antidepressivum. Door het ontwikkelen van nieuwe medicijnen probeert men aanvallen te voorkomen of te behandelen.
Over de Auteur
Migraine is erg vervelend, voor meer informatie over deze kwaal kun je terecht op InGoedendoen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen